„A magyarok nyernek, de...”

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 25. 09:58
Túlzás nélkül állítható, hogy Kiprich József nevét még ma is szeretettel és tisztelettel emlegetik Hollandiában. A Feyenoord egykoron imádott csillagát huszonhét évvel ezelőtt nem szerették annyira, hiszen tagja volt az éppen Rotterdamban diadalmaskodó magyar seregnek. Azóta még döntetlent sem játszottunk, mindenki Kipuja azonban most reménykedik. Tippelne is, csak nem mer.


Háromszor, 1984-ben, 1985-ben és 1987-ben is ott volt a gyepen a magyar válogatott hollandok elleni aktuális mérkőzésein, de érthetően csak az elsőre emlékszik vissza szívesen a korábbi tatabányai futballista. Akkor 2-1-re nyertünk idegenben.

"Nagyon jó hangulatú meccset játszottunk a hollandok ellen, nem mellesleg remek csapatot tudtunk legyőzni - nyilatkozta a SportHirado.hu-nak Kiprich. - Van Basten, Gullit és még nagyon sok sztár játszott abban az együttesben."

Kipu azt is tudja, miért sikerült világraszóló eredményt elérnünk azon a találkozón. Ráadásul ugye hátrányból álltunk talpra azon az estén.

"A titok abban rejlett, hogy a csapatunkban játszók összetartottak, egységesek és erősek voltunk. Jó szellemű társaság jött össze, ezért sikerült elérni azt a bravúrt."

Kiprich természetesen figyelemmel követi az előttünk álló selejtezőket, Hollandiából azonban nem keresték meg.

"A magyar válogatott nem veszíthet ezen a két meccsen. Csak és kizárólag a hollandoknak van veszítenivalójuk, ez pedig rólunk leveszi a terhet. Ha tehetném, magyar sikert jósolnék, de nem merek semmit sem mondani. Nem lesz egyszerű, az biztos. Rotterdamból még nem kerestek, de nekik is ugyanezt mondanám."

Kiprich, Rotterdam hőse
A 47 éves Kiprich József 70-szer volt válogatott, ezeken a találkozókon összesen 28 gólt szerzett. A tatabányai évek után 1989 és 1995 között a Feyenoord következett, csupaszív és gólerős játéka pillanatok alatt közönségkedvencé tette. Rotterdamban 128 mérkőzésen 53-szor volt eredményes. Hollandiából két évre Ciprusra költözött, az APOEL-hez szerződött (1995-1997), hogy aztán ismét visszatérjen a Németalföldre. A Den Boschban ugyan csak 9 összecsapáson kapott szerepet, ezeken viszont 5 gólt lőtt. 1998 és 2001 között hazatért, hogy a Tatabányában fejezze be dicsőséges pályafutását. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Legalább ikszelünk a hollandokkal”
Hatalmas a várakozás a péntek esti magyar-holland Európa-bajnoki selejtező előtt, bizonyos, hogy teltház fogadja majd a csapatokat a Puskás Ferenc Stadionban. A szurkolók remélik, Egervári Sándor együttese bravúrt hajt végre a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu