A Loki célja a BL-főtábla

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 14. 19:51
A Debrecen szombaton matematikailag is bebiztosította hatodik bajnoki címét, a csapatkapitány, Szakály Péter azonban messzebbre tekint: a Bajnokok Ligája-, rosszabb esetben az Európa-liga-főtáblát célozza meg. A Loki dolgát könnyíti, hogy kiemeltként kezdi a júliusi selejtezőket.


 

A Debrecen semmit sem bízott a véletlenre szombaton: ahhoz, hogy biztosan bajnok legyen, le kellett győznie a Pécset, és 4-0-val abszolválta is a feladatot.

A csapatkapitány a klub honlapjának értékelve elmondta, öröme határtalan, de az lenne az igazi, ha a nemzetközi porondon is bizonyítanának.

„Ennél boldogabb nem is lehetnék, bár egy kicsit elfáradtam, de ez kellemes fáradtság. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert a Pécs védekezni jött Debrecenbe” – fogalmazott a 25 éves középpályás.

„Nehezen is indult a találkozó, nem tudtuk őket megbontani, hiszen beszorultak a térfelükre, ám erre felkészültünk, és utána képesek voltunk a saját kombinatív, rövidpasszos játékunkat játszani, gólokat lőttünk és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.”

„Úgy gondolom, lehet megint nagyon álmodni. Ismét lehet cél a Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga-főtábla, én képesnek tartom a csapatot erre.”

Szavait alátámasztja, hogy a Lokinál már utánanéztek, az együttes ellenfele a norvég Molde FK, a bosnyák Zeljeznicar Szarajevo, az izlandi KR Reykjavík, a walesi The New Saints, az észt Flora Tallinn, az azeri Nyeftcsi Baku, a kazah Sahtyor Karaganda, az albán Skenderbeu Korc vagy az örmény Ulisses FC, illetve a majdani macedón és montenegrói bajnok, valamint a selejtező első fordulójából érkező csapatok közül kerül ki a második körben.

Ahhoz, hogy a Debrecen a BL főtáblájára kerüljön (ahogyan az az 2009/10-es idényben is történt), három párharcot kell megnyernie. Amennyiben az utolsó körben bukik el, akkor az Európa-liga csoportküzdelmeiben kapcsolódhat be.

A selejtező második körének első mérkőzéseit július 17-18-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hatodszor bajnok a Debrecen!
A Debrecen hatodszorra is megnyerte a labdarúgó NB I-et, miután 4-0-ra kiütötte a Pécset a 28. fordulóban. Kondás Elemér szakértelme beérett, a DVSC még ki sem kapott a bajnokságban. Ezen már csak a Bp. Honvéd és a Haladás...
Tovább a teljes cikkhez »


Címkék: dvsc_teva
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu