A lengyel posta is Eb-lázban ég

Szerző: MTI, SHLétrehozva: 2012. június 7. 18:26
Bélyegekkel készül a lengyel posta, a jegybank pedig emlékérméket bocsátott ki a pénteken kezdődő ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság alkalmából.


A varsói, gdanski, poznani és wroclawi Eb-stadiont ábrázoló bélyegek pénteken kerülnek forgalomba és ezen a napon alkalmi bélyegzővel is lepecsételhetők - olvasható a posta honlapján.


Az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) kötött licencszerződés alapján a mérkőzések színhelyei mellett a kontinensviadal hivatalos grafikáját is feltüntették. A bélyegeket mintánként 640 ezer példányban, fluoreszkáló papíron nyomtatták ki. Gyűjtők számára a legérdekesebbek a lengyel arénákat ábrázoló bélyegek négyes tömbjei, amelyeket 96 ezer példányban jelentetnek meg.


A lengyel jegybank (NBP) az Eb alkalmából hétfőn bocsátott ki arany és ezüst emlékérméket, amelyek olyan érdeklődésnek örvendtek, hogy a bank vásárlási limiteket vezetett be a gyűjtők számára. Varsóban például több százan álltak be az NBP előtti kígyózó sorba. Sokan több napot is ott töltöttek a június 4-i nyitásra várva, az érmék borsos ára ellenére. A legdrágább, ezer példányban veretett, 500 zloty (34,5 ezer forint) értékű arany emlékpénzérméért 16 ezer zlotyt (1,1 millió forint) kellett fizetni.


Érdekességnek számít az a négy darab szögletes érme, amelyekből egy futballistákat ábrázoló képet lehet kirakni. A 15 ezer példányban veretett összeállítás 600 zlotyért vásárolható meg.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu