A „kis Barca” Dublinban is varázsolna

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 17. 19:51
Minden a „kis Barcelonaként” is aposztrofált Porto Európa-liga-győzelme mellett szól – a Braga talán éppen ebbe kapaszkodhat bele. A bajnokságban kétszer alulmaradt az északi riválissal szemben, amelynek támadógépezete a legerősebb pajzson is rendre lyukat üt. Villas-Boas mennybe mehet Dublinban.


 

EURÓPA-LIGA-DÖNTŐ:
PORTO-BRAGA - szerda, 20:45 óra
Dublin (Írország), Aviva-stadion, vezeti: Carlos Velasco Carballo (spanyol).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
PORTO: Helton - Sapunaru, Rolando, Maicon, á. Pereira - Guarín, Fernando, Moutinho - Hulk, Falcao, Varela.
BRAGA: Artur - García, Rodríguez, Paulao, Silvio - Alan, Vandinho, Custodio, Viana - Lima, Meyong.

A Porto veretlenül, meccsenkénti két és fél rúgott gólos átlaggal hódította vissza a trónt a Benficától, és a menetelés során kétszer is legyűrte a Bragát (3-2, 2-0). Részben ez mondatja a Sporting szezon végén távozó edzőjével, hogy az El-döntőnek nem ők lesznek a favoritjai.

„A Porto olyan csapat, amely a Bajnokok Ligájában is kiválóan szerepelne. Nincs túl sok gyenge pontja, de azzal a szándékkal vágunk neki a mérkőzésnek, hogy meglepetést okozzunk. Egy meccsen bármi megtörténhet” – fogalmazta meg az örök igazságot Domingos Paciencia, aki játékosként tizenkét évig szolgálta a mostani riválist. A több mint egy évtizedes szolgálatot csupán egy tenerifei „kiküldetés” szakította meg.

Szégyenkeznivalója a Bragának sincs, hiszen bár a BL-ben könnyűnek találtatott, az Arsenalt legyőzte hazai pályán, és csoportharmadikként átkúszott a második számú európai kupasorozatba.

Azóta a Liverpool, a Dinamo Kijev és a Benfica is megtapasztalta az erejüket, és a Portónak is óvatosnak kell lennie. Persze ha összeáll a Hulk, Falcao, Varela hármas, védelem legyen a talpán, amelyik semlegesíteni tudja.

A siker első számú letéteményese mégis az edző, André Villas-Boas, aki múlt nyáron romokban lévő csapatot vett át, hogy aztán végigverje vele egész Európát a Barcelonát idéző szellemes támadófutballal.

A 33 éves szakember kapcsán már most azt emlegetik, hónapokon belül leülhet egy sztárcsapat kispadjára, ám ő továbbra is kitart amellett: a lehető legjobb helyen van ahhoz, hogy beírja magát a világ legkiválóbb trénerei közé.

Porto és Braga egyébként mindössze 47 kilométerre fekszik egymástól, amely rekordnak számít az UEFA által rendezett döntők történetében.

Radamel Falcao úgyszintén csúcsot döntött, a sorozatban szerzett 16 góljával Jürgen Klinsmannt hagyta le, aki a Bayern München csatáraként villogott az 1995-96-os kiírásban.

Ha a kolumbiainak nem találja meg az ellenszerét a Braga, veszett ügye van az újonnan felhúzott, csodaszép Aviva-stadionban, a festői Dublinban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu