A kétszeres gólkirály kipakol az ETO-ról

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 25. 12:21
Kétségtelen, hogy az NB II egyik legnevesebb játékosa az éllovas Nyíregyháza csatára, Bajzát Péter. Az NB I-ben kétszeres bajnoki bronzérmes, kétszeres Magyar Kupa-győztes támadót 2007-ben és 2009-ben is az élvonaI gólkirályává „koronázták”, ennek ellenére most „csak” a másodosztályban jut számára hely. A futballista azonban nincs rossz helyen, mindezt jelzi, hogy ott is vezeti a góllövőlistát. De vajon miért nem a legjobbak között villog hétről hétre?


- Mit gondol, az NB I-ben 230 meccsen 98 gólt szerző játékosnak az NB II-ben a helye?

- Ha így nézném a dolgokat, akkor nem lenne okom a felhőtlen örömre. De úgy vagyok vele, hogy az FTC is játszott az NB II-ben, úgyhogy nem érzek visszalépést. Sőt. Profitálok belőle.

- Ez némi magyarázatra szorul, nem gondolja?

- Hogy most az NB II-ben játszom, aligha az én döntésem volt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz helyre kerültem, meg nem szívesen jöttem Nyíregyházára, de arról, hogy legutóbbi állomáshelyemről hová kerülök, nekem kevesebb beleszólásom volt, mint korábbi klubvezetőimnek.

- A Győri ETO-ról beszélünk.

- Pontosan. A győrieken rengeteg múlott. A lényeg, hogy nem akartak olyan helyre adni, ahol gólt rúghatnék nekik, nem akartak az élvonalban látni. Úgy látták jobbnak, ha nem igazolok el egyik riválisukhoz sem. Ezért nem kerültem anno a Videotonhoz, meg több más élvonalbeli klubhoz. Pedig csak a fehérváriak tudtak volna kivásárolni onnan, de ezt a Győr nem engedte. Kimondom nyíltan: Győrben nem foglalkoznak a játékosok életével, hogy kinek, miként alakul az ETO-ban eltöltött évek után a sorsa, az már ott senkit sem izgat. Ez is azt mutatja, hogy mindenki saját magával van elfoglalva. De most örülök.

- Minek?

- Annak, hogy a Győrrel szemben most egy jó csapatba kerültem végre. Vezetjük a tabellát, én a góllövőlista élén állok, az ETO pedig más utat választott. Nekem most a Nyíregyháza a legjobb kényszermegoldás. Az itt szerzett sikerélmények ismét kedvet adnak a focihoz, feltöltődöm, újjászületek, s remélem, jövő nyáron már újra az NB I-ben játszhatok, természetesen a Nyíregyháza színeiben.

- Mi a különbség az első- és a másodosztály között? Ég és föld?

- Az edzésmunkában semmi változást nem tapasztalok, talán nem véletlenül vezetjük a bajnokságot… A meccsek irama, színvonala változó, de ez sem újdonság. Vannak itt is olyan összecsapások, amelyek simán megállnák a helyüket az élvonalban, s persze azt is tudjuk: az NB I-ben is számos találkozó másodosztály szintű…

- A védők mennyire faragják?

- Ahogy általában minden másodosztályú bajnokságra, úgy erre is igaz, hogy a játékosokat nem a technika, hanem a harcosság jellemzi. De hogy megtalálom az ellenszerét, azt az eddig rúgott góljaim is bizonyíthatják. Ha favágó az illető, akkor technikásan kicselezem, ha technikás, akkor én válok agresszívvé. Ilyen egyszerű ez…

- Hat évet töltött Debrecenben, ott robbant be az élvonalba, ami aligha számít jó ajánlólevélnek Nyíregyházán. Akad ebből gondja?

- Felemás érzésekkel fogadtak. Hiába ment le az ősz fele, érzem, hogy nem vagyok itt a legnagyobb kedvenc. De azt is tudom, ha rúgnék ötven gólt, akkor sem szeretnének meg. Az pedig, hogy idegenben is jönnek a beszólások, abszolút velejárója az egésznek. E nélkül talán már a játék is rosszabbul menne...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu