A Juve döntött: Amauri mégsem mehet

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 31. 09:17
Újabb fordulat állt elő Amauri-ügyben, az olasz élvonalbeli Juventus labdarúgóklub nem engedi el a 28 éves gólzsákot a brazil válogatottba. Carlos Dunga szövetségi kapitány szombaton hívta be a játékost a keretbe, de ehhez klubja igenjére is szüksége van. Giovanni Cobolli Gigli elnök elmondta, a szövetség nem vette fel egyesületével a kapcsolatot, de már túl késő is lenne, így Amauri nem megy sehova. Nagy kérdés, ha Amauri megkapná olasz állampolgárságát és hívná Marcello Lippi kapitány, meglágyulna-e a Juve vezetőinek a szíve...


A klasszis szerepeltetésétől eddig igencsak ódzkodó Dunga szombaton váratlanul mégis jelezte, számítana rá. Persze, kényszerhelyzetben cselekedett a kapitány, ugyanis eredeti kiszemeltje, Luis Fabiano sérülés miatt visszamondta a londoni fellépést. A gólerős klasszis február 10-án Londonban az Emirates-stadionban mutatkozhatott volna be a braziloknál, éppen az itáliaiak ellen.

Ehhez azonban a Juve engedélye is kelett volna, mivel a FIFA által kiszabott határidő lejárt e légiósok meghívására. Csakhogy az éppen újra gödörbe kerülő Juventusnak esze ágában sincs elengedni a sztárt, ezt az elnök Giovanni Coboll Gigli nyilatkozta szombat este.

"Nem érkezett hozzánk hivatalos megkeresés az ügyben, és hiába is érkezik, már késő. Nem engedjük el a játékost, aki már el is fogadta határozatunkat. A miénk a felelősség, mellesleg pedig a Juventusnak szüksége van a következő hetekben Amaurira."

Az évek óta a Serie A-ban szereplő támadó szerepeltetéséről már régóta vitáztak a szurkolók, Brazíliában és Olaszországban is szívesen fogadták volna. A két kapitány közül Marcello Lippi érdeklődőbb iránta. Amennyiben Amauri a napokban megkapja olasz útlevelét, egy következő fordulat állhat elő az ügyben, hiszen ha az olasz kapitány is úgy akarja, a csatár akár pályára is léphet az Olaszország-Brazília mérkőzésen azúrkék mezben.






 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu