A gladiátorok változnak, a derbi örök

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 14. 19:30
Egy estére Róma lesz az európai foci fővárosa vasárnap, ahol Itália két, a nyáron kisebb-nagyobb "vérátömlesztésen átesett" sztárcsapata ront majd egymásnak a Stadio Olimpico gyepén. A Sasok 2009 áprilisa óta folyamatosan veszítenek a párharcban, de most nagyon fogadkoznak, bombaerős támadó részlegükben bíznak. A Roma az Atalanta elleni teljesítménnyel akár nyerhet is, de nincs Totti, Pjanic pótolja. A Milan és az Inter szombaton javítana, a Juventus a sötét ló Chievo otthonába látogat vasárnap délután.


CATANIA-INTER SZOMBAT 18:00

Ez eddig nem az Inter szezonja, s úgy tűnik, nehezebb lesz a vártnál kikecmeregni a kátyúból. A sérüléshullám ugyanis nem áll meg, Forlán lehet, hogy két hónapra, Coutinho hetekre kidőlt, Júlio César, Chivu és Sneijder nevét sem találjuk Ranieri keretében. Obi és Ranocchia eltiltott. Némi vigasz, hogy legalább Thiago Motta visszatér, és, hogy Ranieri mégis leülhet a kispadra, hiszen visszavonták a Napoli ellen begyűjtött piros lapját.

"Nem könnyű pálya a Massimino, az Inter két éve veszített ott, de most pontokat kell szereznünk" - jelezte finoman Ranieri, hogy csak a győzelem lesz elfogadható a kiesőzóna közvetlen közelében, a 17. helyen szerénykedő milánóiak számára. Llama, Biagianti, Álvarez és Potenza nem segíthet Montella csapatán, amely a Juventus ellen döntetlenre volt képes idén házigazdaként. Maxi López és Bergessio között még döntenie kell a Roma korábbi vezetőedzőjének.

A várható kezdőcsapatok:

CATANIA: Andújar - Izco, Legrottaglie, Spolli, Capuano - Almiron, Lodi, Delvecchio - Lanzafame, Bergessio, Gomez.

INTER: Castellazzi - Maicon, Lúcio, Samuel, Nagatomo - Zanetti, Cambiasso, Muntari - Sztankovics - Milito, Pazzini.

MILAN-PALERMO SZOMBAT 20:45

A Milan sem áll sokkal jobban a városi riválisnál, egy ponttal, és két hellyel előzi meg. Allegri mester abban bízik, hogy Robinho, Mexes és Ambrosini visszatérése lendületet adhat a következő hetekben a csapatnak. A három játékos közül csak az első kettőre számíthat a hétvégén, de könnyen lehet, hogy mindketten a padon kezdik a Palermo elleni erőpróbát.

A Milannál elsősorban a két csatár, Cassano és Ibra lelkivilága volt a téma a héten, az olasz- és a svéd válogatott sztár is elpanaszolta, egy kicsit megfáradt az évek során, s már csak pár évet vállalna, utána új kihívások után nézne az életben. Allegrinek megvan erre a "kúrája", az első perctől kezdve játszik a duó, s ha legalább az egyiknek megy a játék, az a másiknak is szárnyakat adhat. Adriano Galliani, a csapat ügyvezetője nem aggódik: “Beszéltem a fejükkel, nekem úgy tűnt, minden rendben velük. Nem vagyok pszichológus."

Boateng eltiltását Robinho feledtetheti, Seedorf végül kikerült a keretből egy apróbb sérülés miatt. Gattuso, Flamini és Pato egyelőre messze van attól, hogy bevethető állapotban legyen.

A Palermo elleni nem éppen egy tipikus felhozó meccs egy olyan sztárcsapat számára, ahol egyelőre csikorog a gépezet. A vendégeknél Balzaretti eltiltása a legfájdalmasabb vérveszteség.

A várható kezdőcsapatok:

MILAN: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Nocerino, Van Bommel, Aquilani - Robinho - Ibrahimovic, Cassano.

PALERMO: Corvasz - Pisano, Silvestre, Migliaccio, Mantovani - Bertolo, Barreto, Della Rocca, Ilicic - Miccoli, Hernández.

CHIEVO-JUVENTUS VASÁRNAP 15:00

A Zebrák háza táján viszont Marchisióért izgulnak leginkább, a torinói Juve-Milan-hőse, és a belgrádi szerb-olasz gólszerzője kedden már nem folytathatta szárnyalását bokaficama miatt Észak-Írország ellen.

A szerbek elleni hátsó alakzat "négy-ötöde" egyébként a Bianaonceriből került ki, de most embert próbáló feladatot kapnak, a csapat egyik mumusát, Pellissiert kell megállítaniuk, aki 2009-ben mesterhármassal lohaszotta le a torinóiak játékkedvét, tavaly pedig a 97. percben ért el győztes találatot.

Önbizalommal telve, erős kerettel készül a Juve, Elia, Vidal és Matri az egyik, Paloschi a másik oldalon szorulhat a kispadra.

A várható kezdőcsapatok

CHIEVO: Sorrentino - Sardo, Morero, Cesar, Jokic - Vacek, L. Rigoni, Hetemaj - Sammarco - Pellissier, Théreau.

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo, Marchisio - Kraszics, Del Piero, Vucinics, Pepe.

LAZIO-ROMA VASÁRNAP 20:45

A Derby della Capitale 168. kiírásán negyvenhatodik győzelmére hajt majd a Lazio, és hatvanharmadik sikerére a Roma. Az utóbbi két év a Farkasok fáklyás diadalmenetét hozta ebben a párharcban, ötból ötször nyertek, összesített gólkülönbségük 9-3. A Világoskékek szurkolóinak emlékeiben ezeknél a meccseknél azonban sokkal élénkebben élhet a 2009. áprilisi derbi, amikor egy 4-2-es parádét rendeztek.

A kezdeti nehézségek után a Bordósárgák is kezdenek magukra találni, a véletlen (?) úgy hozta, hogy csak egy hajszál választja el egymástól a két csapatot.

A fontos meccs előtt Totti már kivonta a kardját, igaz csak sajtótájékoztatón tud szembeszállni az ősi ellenféllel, hiszen combja nem engedi, hogy vasárnap este a pályán is szomorítsa Ledesmáékat.

"Ki dönthet? Reja! - szúrt oda egyből a Laziónak egyet, célozva arra, hogy az edző szerencsét hozhat a Farkasoknak, hiszen semmilyen pozitív élmény nem volt a Roma ellen 2009 óta, amióta leülhetett a kispadra a fővárosban...

A Laziónál nem kapták fel túlságosan a vizet a hír hallatán: Reja: "Hagyjuk a lárifárit! Nekünk a legfontosabb a megfelelő koncentráció, azzal, és a szurkolók támogatásával megnyerjük a meccset." A csapatkapitány Rocchi is kötelességének érezte, hogy visszavágjon: "azt hiszi magáról, hogy komikus, ne foglalkozzunk vele."

Bár Luis Enrique titkolózik, a kezdő felállásokat illetően nincs sok kérdőjel, Mauri és González húzhat ujjat egymással, a túloldalon Pizarro meghúzódott a csütörtöki edzésen, Pjanic pedig Totti pozíciójába lép előre, de Simplício és Perrotta készen áll arra, hogy betöltse az űrt De Rossi előtt.

Mindkét gárda vadonatúj csatársorral áll fel - már a derbiket tekintve-: Cissé és Klose, illetve Krkic és Osvaldo szerezhet kellemetlen perceket a rivális védőknek. A játékosok fele nyári igazolás lehet majd a pályán!

A várható kezdőcsapatok:

LAZIO: Marchetti - Konko, Biava, Dias, Radu - González, C. Ledesma, Brocchi - Hernanes - Klose, Cissé.

ROMA: Stekelenburg - Rosi, Burdisso, Heinze, José Angel - Perrotta, De Rossi, Simplício - Pjanic - Bojan, Osvaldo.

SERIE A, 7. FORDULÓ (AZ ELSŐT ELHALASZTOTTÁK)
Szombat
Catania-Internazionale 18:00
Milan-Palermo 20:45
Napoli-Parma 20:45
Vasárnap
Cesena-Fiorentina 12:30
Atalanta-Udinese 15:00
Cagliari-Siena 15:00
Chievo-Juventus 15:00
Genoa-Lecce 15:00
Novara-Bologna 15:00
Lazio-Roma 20:45

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA:
1.   Juventus 5 3 2 0 9-3 +6 11
2.   Udinese Calcio 5 3 2 0 7-1 +6 11
3.   SSC Napoli 5 3 1 1 9-3 +6 10
4.   US Palermo 5 3 1 1 9-6 +3 10
5.   Cagliari Calcio 5 3 1 1 8-5 +3 10
6.   AS Roma 5 2 2 1 6-4 +2 8
7.   Lazio Roma 5 2 2 1 7-6 +1 8
8.   Chievo Verona 5 2 2 1 6-5 +1 8
9.   ACF Fiorentina 5 2 1 2 6-4 +2 7
10.   Genoa CFC 5 2 1 2 9-8 +1 7
11.   Calcio Catania 5 1 3 1 5-7 -2 6
12.   Parma FC 5 2 0 3 6-10 -4 6
13.   Novara Calcio 5 1 2 2 10-10 0 5
14.   AC Siena 5 1 2 2 4-4 0 5
15.   AC Milan 5 1 2 2 5-8 -3 5
16.   Atalanta Bergamo 5 3 1 1 8-7 +1 4
17.   Inter 5 1 1 3 7-11 -4 4
18.   US Lecce 5 1 0 4 3-9 -6 3
19.   AC Cesena 5 0 1 4 2-7 -5 1
20.   Bologna FC 5 0 1 4 2-10 -8 1

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu