A Fener fellebbez a BL-kizárás ellen

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 25. 12:21
Nem hagyja annyiban a Török Labdarúgó-szövetség (TFF) döntését a Fenerbahce, amely csütörtökön közleményben jelezte, megtorpedózza kizárását a Bajnokok Ligájából.


A vesztegetési botrányba került, alanyi jogon főtáblás bajnoki címvédő kitiltását az UEFA nyomására a TFF hajtotta végre szerdán, egy nappal a csoportkör sorsolása előtt.

Az isztambuli egyesület bejelentette, 25 millió eurós veszteséget jelent a döntés, melynek hatására részvényei 9 százalékot zuhantak.

Eközben a helyét átvevő, a mögötte csak rosszabb gólaránnyal második helyen végzett Trabzonspor papírjainak értéke 10 százalékkal emelkedett.

Az európai szövetség a bundaügyben erősen sáros klub kizárását azután kezdeményezte, hogy mintegy 30 játékos és tisztségviselő, köztük az elnök is őrizetben van.

A Fenerbahce állítása szerint törvénytelen, hogy a TFF az UEFA nyomására vonta vissza a csapatot a BL-ből. A sárga-feketéktől eddig a bajnoki aranyat nem vették el.

Az együttes elkeseredett próbálkozása kicsit a veszett fejsze nyele esete, hiszen a BL főtáblájának sorsolását este 6 órakor tartják a Trabzonspor részvételével.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu