A DVSC nyerte a kupacsapatok csatáját

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 4. 22:15
A Soproni Liga második fordulójának rangadóján a vendég Debrecen együttese 3-0-ra győzött a Győri ETO FC ellen az ETO-Parkban. A mérkőzés hőse a hajdúságiaknál játszó Szűcs István volt, aki kétszer is eredményes tudott lenni az első félidőben. A debreceni védőn kívül még Oláh Lóránt szerzett gólt, aki az első mérkőzését játszotta a Debrecenben.


Fotó: Mészáros Mátyás

 

SOPRONI LIGA, 2. FORDULÓ
Győri ETO FC – Debrecen 0-3 (0-3)
Győr, 3500 néző. Vezette: Bognár (Márton, Butkai)
Győri ETO FC: Stevanovics – Nikolov, Bank, Supics, Völgyi – Koltai (Pákolicz, 46.), Jäkl (Csermelyi, 59.), Józsi, Bicak – Kovács I. Z. Brnovics (Tokody, 46.) Vezetőedző: Egervári Sándor
Debrecen: Polekszics – Nagy Z. (Kerekes, 89.), Mészáros, Szűcs, Takács – Demjén (Dombi, 77.), Kiss Z., Leandro, Czvitkovics – Rudolf, Oláh (Szakály P., 66.) Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző: Oláh (22.), Szűcs (30., 42.)
Sárga lap: Nikolov (65.)
Piros lap: Völgyi (79.)

 

Kísértetiesen hasonló időjárás fogadta az ETO és a Debrecen bajnoki mérkőzését, mint a bő két héttel ezelőtt rendezett Győri ETO FC- FC Zestafoni UEFA-kupamérkőzésen. Szakadó esőben és nagy erejű szélben futottak ki a pályára a csapatok, ami cseppet sem könnyítette meg a dolgukat.

 

Az előzetes összeállítás szerint a győriek csatára, Bajzát Péter is kezdő tizenegyében kapott volna lehetőséget, ám gyomorrontás miatt ki kellett hagynia a találkozót, így a montenegrói Bojan Brnovics kapott lehetőséget helyette.

 

A mérkőzés előtt egyperces gyászszünetet tartottak a 76 éves korában elhunyt Koós László emlékére, aki tagja volt az 1963-ban bajnokságot nyerő ETO csapatának.

 

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét együttes támadó szellemmel játszott és egyértelműen a győzelemre hajtottak a csapatok. Az első helyzetek a győriek előtt adódtak Kovács és Koltai révén, ám a legnagyobb lehetőséget Rudolf hagyta ki a tizenharmadik percben, amikor Oláh passzolt baloldalról laposan Rudolfhoz, aki hatalmas helyzetben lőtt laposan, Stevanovics védeni tudott.

 

A huszonharmadik percben már a szerb kapus is tehetetlen volt, amikor Leandro indította Rudolfot bal oldalon, ő laposan középre gurított Oláhhoz, aki hét méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtt.

 

Nem sokat kellett várniuk a következő gólra a debreceni szurkolóknak, hiszen a huszonnyolcadik percben Czvitkovics remek baloldali szögletét Szűcs nyolc méterről a kapu bal oldalába fejelte.

 

Az első félidő végén semmit sem bízott a véletlenre a vendég együttes, mert újabb góllal növelte a kétgólos előnyét. Leandro beadására ismét Szűcs érkezett a legjobb ütemben, aki hét méterről spiccel lőtt a kapu jobb oldalába.

 

A mérkőzésre kilátogatott Erwin Koeman is, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki a megkérdezésünkre nyilatkozott az első félidőben történt eseményekről.

 

„A Győr nagyon sok hibával játszik az első félidőben, és ezt nagyszerűen használták ki a debreceni csatárok, így megérdemelten vezetnek a szünetben.”

 

A szünetben frissítésre szánta el magát Egervári Sándor, a győriek vezetőedzője. Pályára küldte a Zestafoniban győztes gólt szerző Pákolicz Dávidot, valamint a rutinos Tokody Tibort is. A cseréknek köszönhetően feljavult az ETO támadójátéka, ám komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a remekül megszervezett debreceniekkel szemben.

 

A mérkőzés hetvenkilencedik percében végleg megpecsételődött a gyenge napot kifogó győriek sorsa, amikor Völgyi szabálytalankodott Rudolffal szemben és a játékvezető azonnali poros lappal kiállította.

 

A második forduló rangadóján a vendég Debrecen együttese megérdemelten győzött három gólos arányban is a gyengén játszó ETO ellen.

 


EDZŐSZEMMEL
Egervári Sándor: - Gratulálok a Debrecennek, jól játszottak ezen a mérkőzésen. Nagyon enerváltan futballoztunk, aminek megvannak az okai. A gyomorrontási hullám jobban igénybe vette a csapatomat, mint ahogyan gondoltam. Nekünk hamar túl kell lépni ezen a mérkőzésen, és szeretnénk minél hamarabb helyre állítani a csapatot.
Herczeg András: - Nem számítottam ilyen könnyű mérkőzésre, a Győr jó játékosokkal felálló, felkészült csapat. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtott az együttesem, gólokat tudtunk szerezni, aminek a köszönhetően megérdemelten győztünk.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu