"A City fejben erősebb a Unitednél"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 21. 10:43
Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere elmondta, hogy nem tudja, a múltban ez hogyan volt, de úgy látja, hogy csapata jelenleg fejben nagyon együtt van. Sőt, szerinte ezen a téren erősebbek is a bajnoki címvédő, városi riválisnál.


 

A Manchester Cityre az utóbbi években gyakran ráfogták, hogy bár bivalyerős a kerete, mentálisan nem elég erősek a játékosok, ezért buktak el rendszerint a Bajnokok Ligájában már a csoportkörben, és ezért tudtak kevesebb sikert elérni, mint amire hivatva voltak.

A csapatot a nyáron átvevő új menedzser, Manuel Pellegrini szerint ez megváltozott. "Nem tudom, mi történt a múltban, de fejben most nagyon erősek vagyunk - mondta a chilei tréner. - Erősebbek, mint a Manchester United."

Bár a 60 éves szakember első manchesteri derbije lesz a vasárnapi, átélt már jó pár rivális összecsapást. "A Real Madrid - Barcelona és a River Plate - Boca Juniors ugyanilyen fontos rangadók. Ha az ember hosszabb ideig él ebben városban, rájön, hogy milyen fontos is az embereknek a derbi. Az elmúlt hetekben mindenki csak erről beszélt, ez egy hatpontos meccs."

Aztán rátért a rivális csapat menedzserére, David Moyes-re is. "Lehetetlen elkerülni a hatalmas nyomást annak, aki Sir Alex Feguson utódja. Amúgy is nagy a nyomás, ha az ember egy nagycsapatot menedzsel, de ez nem rossz munka, mert aki oda kerül, jól tudja, mit kell tennie."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rooney: Nem a City a fő riválisunk
A Premier League hatodik fordulójában szinte minden a manchesteri derbiről szól, ennek ellenére Wayne Rooney, a United angol válogatott csatára szerint nem a City elleni összecsapás a szezon legnagyobb meccse, hanem még mindig...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az első manchesteri derbi Fergie nélkül
A Premier League 5. fordulójának meccsei közül abszolút kiemelkedik a manchesteri derbi, ahol 26 éve először nem Sir Alex Ferguson irányítja a Manchester Unitedet. Idén sem a bajnoki címvédő, sem a City nem kezdte jól a szezont,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu