Rooney: Nem a City a fő riválisunk

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 21. 09:47
A Premier League hatodik fordulójában szinte minden a manchesteri derbiről szól, ennek ellenére Wayne Rooney, a United angol válogatott csatára szerint nem a City elleni összecsapás a szezon legnagyobb meccse, hanem még mindig az ősi rivális Liverpool elleni.


 

Vasárnap 17:00-kor csap össze 166. alkalommal a Manchester City és a Manchester United, ezúttal az Etihad Stadionban, ami mindenképpen az angol bajnokság hatodik fordulójának legnagyobb meccse. Ráadásul a két csapat már évek óta nemcsak városi, de bajnoki rivális is, és minden bizonnyal így lesz ez most is.

Azonban Wayne Rooney, a United csatára szerint még mindig nem a manchesteri derbi a MU legnagyobb meccse a szezonban. "A City jelenleg sikeres, de én azt mondom, a United-Liverpool még mindig a legnagyobb meccsünk" - utalt a játékos a két klub közötti ősi rivalizálásra.

"Persze a városi derbi is kemény mérkőzés, két bajnokesélyes csapat között. De akkor sem ez fogja meghatározni a szezont, ezt leszámítva persze nagy meccs lesz." Wayne Rooney vasárnap történelmet írhat, ha ugyanis betalál a City ellen, ő lesz a derbik történetének legeredményesebb gólszerzője.

A támadó eddig tíz gólt szerzett 2004 óta, amivel holtversenyben áll két egykori City-játékossal, Joe Hayesszel és Francis Lee-vel. Ryan Giggs is megdöntheti saját rekordját, ő már 36 manchesteri derbin játszott, ami abszolút csúcs.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az első manchesteri derbi Fergie nélkül
A Premier League 5. fordulójának meccsei közül abszolút kiemelkedik a manchesteri derbi, ahol 26 éve először nem Sir Alex Ferguson irányítja a Manchester Unitedet. Idén sem a bajnoki címvédő, sem a City nem kezdte jól a szezont,...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Wayne Rooney
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu