"A Chelsea-nek a City is csak egy teszt"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 25. 18:18
Minden meccs eltörpül a Premier League kilencedik fordulójának rangadója, a Chelsea - Manchester City összecsapás mögött, amely José Mourinho szerint csak egy teszt lesz a csapata számára, de még véletlenül sem "hatpontos" meccs, ahogy a sajtó szereti hívni az ilyen, nagyágyúk között találkozókat. A többi élcsapat - Liverpool FC, Arsenal, Manchester United - számára a három pont szinte kötelező, bár David Moyes és a Vörös Ördögök esetében idén semmi sem biztos.


 

CHELSEA - MANCHESTER CITY, okt. 27. (vasárnap), 17:00

Mindkét, bajnokesélyesnek számító csapat remek formában várja a hétvégi rangadót, és szinte az egész kerettel számolhat mindkét tréner, José Mourinho és Manuel Pellegrini is. Bár az erőviszonyok egyenlőek, a legtöbb indok mégis a hazaiak mellett szól. Elsőként stabilizálja a védelmet, hogy a jelek szerint visszatér az angol válogatott balbekk, Ashley Cole.

Ennél is beszédesebb, hogy a hazaiak a portugál edző vezetése alatt még sosem kaptak ki a Premier League-ben a Stramford Bridge-en, ezt pedig Mourinho szeretné is megőrizni, ha már az Angol Szövetség (FA) is megkegyelmezett neki, és nem kell a lelátón ülnie a múlt heti hisztije miatt Cardiffban.

A Chelsea egyébként menedzsere nélkül is eredményes volt a City ellen, utolsó 15 londoni meccsükből tízet megnyertek, és csak egyet veszítettek el 2010-ben, 4-2-re. De a manchesteri csapat akkori gólszerzői közül - a két-kétgólos Carlos Tévez és Craig Bellamy - egyik sem játszik már az Etihadban. Arról nem is beszélve, hogy a fent említett 15 meccsből tízen a City be sem talált Petr Cech kapujába.

"Jelen helyzetben egy győzelem esetén egyik csapat sem kerülne kiemelt helyzetbe a bajnokságban, de még nagyon más helyzetbe sem, mint most - mondta José Mourinho, a Chelsea menedzsere, aki szerint hatpontos összecsapásról meg végképp nem beszélhetünk. - A City nagyon jó csapat, de ez a meccs is, mint minden másik, csak egy három pontos teszt, nincs különbség."

Manuel Pellegrini a Málaga kispadján ülve már többször találkozott az akkor a Real Madridot irányító Mourinhóval, de nem mondhatni, hogy igazán ismerné az ellenszerét. Ötször csaptak össze a La Ligában, abból a Málaga csak egyet nyert meg, miközben a Real 7-0-ra és 6-2-re is eldöngölte a chilei csapatát, aki a mostani találkozó előtt viszont teljesen nyugodt.

Pedig hiányozni fog védelmének oszlopa, Vincent Kompany, akiről csak pénteken derült ki, hogy ki kell hagynia a rangadót, helyére a védekező középpályás Javi García kerülhet. "Vincent még sérült. Nincs esély a játékára" - fogalmazott tömören Pellegrini, aki nem is rá helyezi a fő terhet. - Mindig is mondtam Sergiónak (Agüero), hogy szerintem a világ öt legjobb játékosa között van, és ezt bizonyítania kell minden meccsen. És nemcsak akkor, ha nála van a labda."

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
CHELSEA: Cech - Ivanovics, Luiz, Terry, A. Cole - Lampard, Ramires - Schörrle, Oscar, Hazard - Torres Sérültek: Kalas, Van Ginkel
MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Nasztaszics, García, Kolarov - Fernandinho, Y. Touré - Navas, Agüero, Silva - Negredo Sérültek: Kompany

CRYSTAL PALACE - ARSENAL, okt. 26. (szombat), 13:45

Arsene Wenger csapata számára nemcsak azért kötelező a győzelem a Selhurst Parkban, mert az angol bajnoki tabella élén áll, és már bajnokesélyesként emlegetik. A két gárda közti különbség ugyanis klasszisokban mérhető, ráadásul a hazaiakat most hagyta el eddigi menedzsere, Ian Holloway is - akivel mondjuk nyolc meccsből hetet elveszítettek.

A londoni gárdának ugyanakkor van is mit rendbe tenni maga körül, mert a Borussia Dortmund elleni hazai pályán elszenvedett 2-1-es Bajnokok Ligája-zakó után gyorsan javítani kellene a bajnokságban, nehogy valaki is azt hihesse, eddig tartott az Ágyúsok lendülete. A csapat ráadásul sérültfronton sem áll túl fényesen.

Olyan meghatározó játékosok, mint Theo Walcott, Lukas Podolski és Alex Oxlade-Chamberlain, továbbra sem bevethetők, és könnyen lehet, hogy a francia mester a Crystal Palace ellen nem számíthat a bokasérüléssel bajlódó Jack Wilshere-re, és a Norwich City ellen fejsérülést szenvedett Mathieu Flaminire, aki pedig az Arsenal egyik legmegbízhatóbb játékosa a szezonban.

"Bár kikaptunk a Dortmundtól, de előtte majdnem minden meccset megnyertünk. Nincs itt az aggodalmak ideje, szombaton vissza akarunk jönni és nyerni - mondta Olivier Giroud, a vendégek remek formában futballozó francia csatára, aki nem fél attól, hogy idén esetleg túl hamar fog kiégni, mint az elmúlt szezonokban. - Jövő héten, a Ligakupában majd pihenek, és nem keresek kifogásokat."

Az Arsenal várható kezdőcsapata: Szczesny - Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs - Flamini, Arteta - Ramsey, Özil, Cazorla - Giroud Sérültek: Diaby, Sanogo, Podolski,  Oxlade-Chamberlain, Walcott

LIVERPOOL FC - WEST BROMWICH ALBION, okt. 26. (szombat), 16:00

"Nagyon boldog vagyok, mert a csapatnak van egy nagyon jó csatára, aki nekem pedig remek partnerem - mondta Luis Suárez Daniel Sturridge-ról, akivel valóban nagyon hatákony párost alkotnak. - Nehéz velünk a védőknek, mert két támadóra oszlik a figyelmük, nemcsak egyre. Ha mondjuk ketten jönnek rám, máris megvan a hely Dannynek. Én nem vagyok igazi 9-es, ő viszont az."

Az uruguayi ezzel rá is világított a Liverpool legfőbb fegyverére, a támadópárosra. A csapat egy ideig vezette is a tabellát, de továbbra is ott van az listavezető Arsenal nyomában. Ugyanakkor szép kis társaság gyűlt össze sérültekből - Iago Aspas, Philippe Coutinho, Sebastián Coates és José Enrique -, de egyelőre úgy néz ki, beválik Brendan Rodgers háromvédős rendszere, és a 3-4-1-2 felállás.

"Ez az egész csak a koncentrációról szól. A Newcastle ellen nem védekeztünk elég jól, kicsit elaludtunk. Idegesítő volt a Crystal Palace-től kapott szabadrúgásgól is, amit nem kellett volna bekapnunk. De dolgozunk ezen, a héten többször is beszéltünk a védekezésről. Három kapott gól nélküli meccsel keztdük a szezont, újra arra a hozzáálásra van szükség" - mondta Brendan Rodgers, a Pool menedzsere.

A West Bromwich Albion továbbra is a magyar Gera Zoltán nélkül áll fel, a sérült középpályás még nincs bevethető állapotban. A Liverpool FC utóbbi tizenhat angol bajnoki meccséből tizenötön nem kapott ki, az utolsó három mérkőzésén a tabella harmadik helyén álló hazai gárda pedig tíz gólt szerzett.

A Liverpool FC várható kezdőcsapata: Mignolet - K. Touré, Skrtel, Sakho - Johnson, Henderson, Gerrard, Cissokho - Moses - Suárez, Sturridge Sérültek: Aspas, Enrique, Coates, Coutinho

MANCHESTER UNITED - STOKE CITY, okt. 26. (szombat), 16:00

Itt az ideje végre bizonyítania David Moyes-nak, a Manchester United menedzserének, hogy képes az élbolyba visszavezetni csapatát, nem utolsó sorban pedig hogy azt is tudja, mit kellene játszani. A Real Sociedad elleni Bajnokok Ligája-meccset ugyan csak egy öngóllal nyerte meg a gárda, de voltak biztató jelek, helyenként szépen játszotta a hazai csapat.

A Stoke City ellen újra összeáll a Wayne Rooney - Robin van Persie páros, amire nagy szüksége van a Sir Alex Ferguson kiszállásával lendületét veszített csapatnak. Az angol támadó a BL-ben sokadszorra bizonyította, hogy továbbra is vezéregyénisége a Unitednek, holland csapattársa pedig kipihenhette sérülését, miután a legutóbbi BL-kört kihagyta. A Southampton ellen pedig gólt is szerzett, ami az önbizalmának is jót tett.

"Robin már a csapattal edzett, és jó esélye van a játékra is - mondta Moyes. - Voltak kisebb gondok a lábujjával, és egy kicsi a csipőjével is, de szerintem rendben lesz a meccsre. Jelenleg egyedül Danny Welbeck játéka kérdéses, akinek bevizesedett a térde. Tom Cleverley viszont már felépült a vádlisérüléséből, így elég erősek leszünk."

A skót tréner nagy valószínűséggel a képességeit az Old Traffordon eddig csak mértékkel bizonyító Marouane Fellainit is visszateszi a kezdőbe, akinek csuklókötést kell viselnie korábbi sérülése miatt. "Egy futballista a kezeit egyensúlyozásra, és a test-test elleni küzdelem során használja. Aki ismeri a futballt, tudja, milyen kellemetlen az ilyen sérülés" - tette hozzá Moyes.

A védelem közepére visszatérhet a Nemanja Vidics - Rio Ferdinand duó, amely évekig a legütőképesebb páros volt a Premier League-ben - és talán a világon is -, a 2013/2014-es szezonban azonban egyikük nagyobbakat bakizik a másiknál. Moyes viszont a többiek rotálásával sem találta meg a megfelelő belső védőtengelyt, így visszanyúl a gyökerekhez, és várhatóan újra a tapasztalt szerb-angol kettősnek szavaz bizalmat.

A Manchester United várható kezdőcsapata: De Gea - Rafael, Vidics, Ferdinand, Evra - Carrick, Fellaini - Valencia, Rooney, Januzaj - Van Persie Sérültek: Fletcher

TOTTENHAM HOTSPUR - HULL CITY, okt. 27. (vasárnap), 17:00

A Tottenham Hotsur kerete lassan teljes lesz, a hétvégén Étienne Capoué visszatérése is várható. Rajta kívül Danny Rose és Younes Kaboul is készen áll a játékra, a kezdő pedig nagy valószínűséggel nem változik, ugyanaz lesz, mint amelyik legyőzte az Aston Villát.

A Tottenham Hotspur várható kezdőcsapata: Lloris - Walker, Dawson, Vertonghen, Rose - Dembélé, Paulinho - Townsend, Holtby, Sigurdsson - Soldado Sérültek: -

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE) 2013/2014

9. FORDULÓ:
Okt. 26. (szombat):
Crystal Palace - Arsenal, 13:45  
Aston Villa - Everton, 16:00  
Liverpool FC - West Bromwich Albion, 16:00  
Manchester United - Stoke City, 16:00
Norwich City - Cardiff City, 16:00  
Southampton - Fulham, 18:30
Okt. 27. (vasárnap):
Sunderland - Newcastle United, 14:30  
Chelsea - Manchester City, 17:00  
Swansea City - West Ham United, 17:00  
Tottenham Hotspur - Hull City, 17:00

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Arsenal 8 6 1 1 18-9 19 pont
2. Chelsea 8 5 2 1 14-5 17 pont
3. Liverpool FC 8 5 2 1 13-7 17 pont
4. Manchester City 8 5 1 2 20-9 16 pont
5. Tottenham Hotspur 8 5 1 2 8-5 16 pont
6. Southampton 8 4 3 1 8-3 15 pont
7. Everton 8 4 3 1 12-10 15 pont
8. Manchester United 8 3 2 3 11-10 11 pont
9. Hull City 8 3 2 3 7-9 11 pont
10. Newcastle United 8 3 2 3 11-14 11 pont
11. Swansea City 8 3 1 4 12-11 10 pont
12. West Bromwich Albion 8 2 4 2 7-6 10 pont
13. Aston Villa 8 3 1 4 9-10 10 pont
13. Fulham 8 3 1 4 9-10 10 pont
15. West Ham United 8 2 2 4 8-8 8 pont
16. Stoke City 8 2 2 4 4-7 8 pont
17. Cardiff City 8 2 2 4 8-13 8 pont
18. Norwich City 8 2 1 5 6-13 7 pont
19. Crystal Palace 8 1 0 7 6-17 3 pont
20. Sunderland 8 0 1 7 5-20 1 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Mou visszahozta a győztes mentalitást”
Ryan Bertrand úgy véli, a nyáron visszatért José Mourinhónak már a puszta jelenléte hatalmas lökést ad a Chelsea-nek. A győztes mentalitást hozta vissza magával a Special One....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Távozik a PL-csapat menedzsere
A Crystal Palace és menedzsere, Ian Holloway közös megegyezéssel szerződést bontott. Átmenetileg segítője, Keith Millen irányítja a szakmai munkát, a végleges utódról egyelőre nem döntöttek. Az újonc együttes 19., azaz...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu