A Chelsea és a Liverpool is kiesett

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 12. 22:40
A Tottenham Hotspur magabiztosan, 4-2-re verte a Liverpoolt a White Hart Lane-en az angol Ligakupa 4. fordulójában. A Spursnél Roman Pavljucsenko és Frazier Campbell is duplázott, a vendégeknek csak a tisztes helytállásra futotta erejükből. A Sarkantyúsok kapusát, Heurelho Gomest hordágyon kellett levinni, Philipp Degennel ütközött. A Chelsea a Stamford Bridge-en tizenegyesekkel vesztett a Burnleyvel szemben.


 

ANGOL LIGAKUPA, 4. FORDULÓ:
Tottenham Hotspur-Liverpool 4-2 (Pavljucsenko 38., 52., F. Campbell 42., 45., ill. Plessis 49., Hyypiä 63.)
Chelsea-Burnley 1-1 t.e. 4-5 (Drogba 27., ill. Akinbiyi 69.)
Sunderland-Blackburn Rovers 1-2 (K. Jones 71., ill. Santa Cruz 65., Bardsley 70. - öngól)

 

 

A Tottenham szinte legerősebb összetételében állt ki a Liverpool elleni Ligakupa-találkozóra, igaz, David Bentley, Luka Modric és Darren Bent is csak a kispadon kapott helyet Harry Redknapp menedzser együttesében.

A vendégeknél az első perctől kezdve a pályán futkorászhatott Fernando Torres, és ami mi, magyarok számára még ennél is fontosabb, Gulácsi Péter legalább a tartalékok közé leülhetett a White Hart Lane-en.

A Sarkantyúsokon érződött, valósággal ki akarják végezni ellenfelüket ezen az estén, ám vezető góljukra a 37. percig kellett várni: a nemrégiben éppen a Pool ellen a bajnokságban győztes találatot szerző Roman Pavljucsenko járt túl Diego Cavalieri eszén.

Ezt követően Frazier Campbell került rivaldafénybe, három perc leforgása alatt kétszer is feliratkozott az eredményjelző készülékre.

Romokban hevertek a Mersey-partiak, sebeikre némi gyógyírt csak Damian Plessis hintett, ám rövid időn belül visszaállt a háromgólos különbség. Pavljucsenkót egyszerűen nem tudták tartani a Vörösök.

Az utolsó félórában Sami Hyypiä hozta vissza a vendégek esélyeit, közeli fejese talált utat a hálóba a rosszul kimozduló Heurelho Gomes mellett.

A 69. percben ismét a kapus húzta a rövidebbet; a brazil portás feje találkozott Philipp Degen térdével. A hálóőrt hordágyon vitték le, César Sáncheznek kellett átvennie a helyét.

A spanyol kiválóságnak azonban csak elvétve kellett labdához érnie, így maradt a 4-2-es, hazai győzelem. A Liverpool számára véget ért a Ligakupa 2008-2009-es kiírása.

A Chelsea bár a vezetést még megszerezte a Burnley ellen Didier Drogba góljával, a második félidőben Ade Akinbiyi válaszolni tudott a találatra.

A döntés végül a tizenegyesekre maradt, amelyben a Kékek idegei mondták fel először a szolgálatot, Wayne Bridge és John Obi Mikel is hibázott az "orosz rulettben".

A Blackburn Sunderlandben tudott nyerni 2-1-re, a Fekete Macskák kapuját Fülöp Márton védte.

DROGBÁRA ELTILTÁS VÁR MEGGONDOLATLANSÁGA MIATT

Az elefántcsontparti támadó a 27. percben szerzett vezetést a londoniaknak, s a lelátó előtt ünnepelte gólját, amikor egy feléje dobott pénzérmét visszahajított a közönség soraiba. A szövetség a meccs után jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben, s valószínűleg megbünteti Drogbát. Legutóbb hat éve történt ugyanilyen eset Angliában, akkor a liverpooli Jamie Carragher tett hasonlót, ám őt azonnal kiállította a játékvezető, majd három mérkőzésre eltiltották. "Csak ünnepelni akartam a gólomat, amikor éreztem, hogy valami nekem csapódik. Sajnos meggondolatlan voltam, és visszadobtam a lelátóra az érmét. Nagy hibát követtem el, amiért elnézést kérek, remélem, senkit nem sebesítettem meg" - mondta Drogba. (MTI)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu