A BVB elszórakozza-e a visszavágót is?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 8. 16:35
A Dortmund az egyetlen veretlen csapat a Bajnokok Ligájában, ám a Málagában eltékozolt helyzetek miatt nem elég döntetlenre játszania a negyeddöntő visszavágóján: győzni kell! A spanyolok képesnek érzik magukat a bravúrra.


 

 

A Dortmund ziccerek sokaságát rontotta el múlt szerdán a Rosaledában, ha tehát gólt kap hazai pályán, arra mindjárt kettővel kell válaszolnia.

A csapat esze, Mario Götze tisztában van a saját felelősségével, és belátta, bizony jobban kellett volna céloznia a kapu előtt.

„Segíthettem volna a csapatnak azzal, ha legalább egy gólt szerzek. Nagyon nagy kár azért, hogy nem sikerült. Az eredménnyel ugyanakkor elégedettek lehetünk, kecsegtető a visszavágóra nézve.”

Csapattársa, Ilkay Gündogan megpróbálta kimenteni Götzét, és inkább azt hangsúlyozta, hogy nem kaptak gólt Andalúziában, a feladat egyik részét tehát teljesítették.

„Jó teljesítménnyel rukkoltunk ki, nagyon sok helyzetet kialakítottunk. Mariónak volt három vagy négy lehetősége, ezekből legalább egyet be szokott vágni, de ne felejtsük el, hogy eközben a saját kapunkat megőriztük a góltól, ami jókora fegyvertény.”

Látszólag egyik csapat sincs elkeseredve a 0-0-s döntetlen miatt, erre a véleményre erősítettek rá a Málaga hátvédjének, Martín Demichelisnek a szavai.

„Mindenképpen pozitívum, hogy nem kaptunk gólt. Rendben, nagyon nehéz lesz Dortmundban, félelmetes a stadion, de a tapasztataim alapján egyáltalán nem reménytelen a helyzetünk.”

„Tiszteljük az ellenfelet, de nem félünk tőle. A párharc teljesen nyílt, tizenegy a tizenegy ellen fogunk játszani, és ha már betaláltunk a San Siróban vagy Oroszországban, kedden miért ne lehetnénk eredményesek?”

A csapatkapitány, Weligton nélkül kell helytállni a visszavágón, második sárga lapjával ugyanis kipontozta magát a Rosaledában, akárcsak Manuel Iturra.

A Dortmundnak szintén remek hír, hogy Mats Hummels várhatóan zöld utat kap az orvosi csapattól, Felipe Santanát kiszorítva az együttesből.

A Ruhr-vidékiek esélyeit növeli, hogy a BL-szezonban eddig négyszer játszottak otthon, és valamennyiszer nyertek, a hálójuk ráadásul csak egyszer rezdült meg.

Az ütközet a spanyol-német futballháború egyik csatájaként is felfogható: a Primera Divisiónból három, a Bundesligából pedig két csapat maradt állva a negyeddöntőre – kedden a BVB „egyenlíthet”.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

BORUSSIA DORTMUND-MÁLAGA – kedd, 20:45 óra

Dortmund, Signal Iduna Park, vezeti: Craig Thompson (skót).

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündogan - Reus, Götze, Grosskreutz - Lewandowski.

MÁLAGA: Caballero - Gámez, Lugano, Demichelis, Antunes - Toulalan, Camacho - Joaquín, Baptista, Isco - Saviola.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Málaga kihúzta, a Dortmund elszúrta
Gólnélküli döntetlennel zárult a Málaga és a Dortmund Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének első összecsapása Spanyolországban. A németek számolatlanul rontották el helyzeteiket, így csak Mario Götze hármat; eközben a kék-fehéreknek...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„A Dortmund kihagyta a helyzeteit"
Elégedett volt a Borussia Dortmund játékával, csak a kihagyott helyzetek miatt bosszankodott Jürgen Klopp a málagai 0-0-s Bajnokok Ligája-negyeddöntő után. Martín Demichelis jogosan figyelmeztetett, könnyedén bajba sodorhatják a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Götze kamera előtt vizelt – videó
Mario Götze a Dortmund edzésén lusta volt kimenni a mosdóba, és inkább a reklámtáblák árnyékában végezte el a kis dolgát a málagai La Rosaleda Stadionban. Az ifjú támadó talán abban reménykedett, hogy a kamerák elől el tud...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bedobás lett Lewandowski lövéséből
A befejezéssel akadtak gondjai a Borussia Dortmundnak szerdán, amely több góllal is nyerhetett volna a Málaga otthonában, ha nem hibázik el olyan helyzeteket, mint Mario Götze és Robert Lewandowski tette. A német háromszor...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu