„A Dortmund kihagyta a helyzeteit"

Létrehozva: 2013. április 4. 12:24
Elégedett volt a Borussia Dortmund játékával, csak a kihagyott helyzetek miatt bosszankodott Jürgen Klopp a málagai 0-0-s Bajnokok Ligája-negyeddöntő után. Martín Demichelis jogosan figyelmeztetett, könnyedén bajba sodorhatják a németeket az egész sorozat legjobb védelmével rendelkező, ötödször gólt nem kapó csapatával.


„Nem használtuk ki a helyzeteinket, és a végén nyugodtnak kellett maradnunk, hogy megőrizzük a 0-0-t. Valahogy elveszítettük a határozottságunkat a hajrára és a Málaga jelentősen feljavult – kezdte értékelését Klopp, akinek egyetlen problémája volt a mérkőzésen. – A félidőben elmondtam játékosaimnak, hogy kiválóan futballozunk egy kiváló, kemény csapat ellen, de befejezésben javítani kell. Ebben lesz hova fejlődni a visszavágóra."

„Ha be is találtunk volna, a Málagát az sem zavarja meg különösebben. Tudjuk, hogy mi vár ránk a visszavágón, nyernünk kell. Ellenfelünk azt játszotta, amit vártunk, szerintem jó benyomást keltettünk, ráadásul elkerültük a sérülést, eltiltásokat, így nyugodtan várhatjuk a jövő heti második mérkőzést" – zárta mondandóját a tréner.

Hogy mennyire nyugodtan, azt nem tudni, ugyanis a sorozat meglepetécsapatának innentől egyetlen gól is aranyat érhet, hiszen onnantól kettőt kell rúgni a német bajnoknak. Mindez azért tűnik nehéz feladatnak, mert a Málaga az egész BL legjobb védelmével rendelkezik, ötször megúszva kapott gól nélkül. Az argentin Martín Demichelis, a Bayern München korábbi veterán hátvédje is erre figyelmezetett az UEFA.com-nak adott nyilatkozatában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bedobás lett Lewandowski lövéséből
A befejezéssel akadtak gondjai a Borussia Dortmundnak szerdán, amely több góllal is nyerhetett volna a Málaga otthonában, ha nem hibázik el olyan helyzeteket, mint Mario Götze és Robert Lewandowski tette. A német háromszor...
Tovább a teljes cikkhez »

„A pozitívumok közé tartozik, hogy nullára hoztuk a mérkőzést, még ha ellenfelünknek számos nagy helyzete volt. Persze, nehéz lesz Dortmundban, egy olyan stadionban, ahol mindenki nyomás alá kerül. Úgy érzem, hogy félelem nélkül kell játszanunk, mert a párharc teljesen nyílt. Rúgtunk már gólt a San Siróban, Oroszországban, szóval miért ne találhatnánk be Németországban is. Aki kevesebbet hibázik, az továbbjut, ennyire egyszerű!"

A helyzetek kihagyásában Mario Götze járt az élen, aki egymaga három ziccert rúgott bele a kiválóan védő Willy Caballeróba. „Óriásit segíthettem volna a csapatom, legalább egy találat szerzésében – ismerte el a tehetség újságírók előtt. – Kár, hogy nem sikerült, de elégedettnek kell lennünk az eredménnyel, még hátra van a visszavágó."

A középpályán remeklő Ilkay Gündogan hozzátette: „Jól játszottunk, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, amelyeket ezúttal nem rúgtunk be, azonban nem is kaptunk gólt, ami fontos. Semmi sem dőlt el, majd otthon megoldjuk!"

A Borussia Dortmund hazai pályán eddigi összes BL-mérkőzését megnyerte az idényben, pedig a Real Madrid, a Manchester City, az Ajax és a Sahtar is járt már ott. Mindez nem sok jót jósol a meglepetéscsapat Málagának.

EMLÉKEZTETŐ, BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:

MÁLAGA-BORUSSIA DORTMUND 0-0

Málaga, Estadio La Rosaleda. Vezette: Jonas Eriksson (svéd)

MÁLAGA: Caballero - Antunes, Demichelis, Weligton, Gámez - Isco (Duda 87.), Iturra, Toulalan, Joaquín - Baptista (Santa Cruz 76.) - Saviola (Portillo 67.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini. Kispad: Kameni, Lugano, Sánchez, Camacho, Duda, Portillo, Santa Cruz.

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Szubotics, Santana, Schmelzer - Gündogan, Kehl (Bender 80.) - Reus (Schieber 69.), Götze (Kirch 92.), Grosskreutz - Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp. Kispad: Langerak, Kirch, Bender, Leitner, Sahin, Bittencourt, Schieber.

Sárga lap: Antunes (19.), Weligton (31.), Iturra (78.), ill. Grosskreutz (17.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Málaga kihúzta, a Dortmund elszúrta
Gólnélküli döntetlennel zárult a Málaga és a Dortmund Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének első összecsapása Spanyolországban. A németek számolatlanul rontották el helyzeteiket, így csak Mario Götze hármat; eközben a kék-fehéreknek...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu