A Málaga kihúzta, a Dortmund elszúrta

Létrehozva: 2013. április 3. 22:34
Gólnélküli döntetlennel zárult a Málaga és a Dortmund Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének első összecsapása Spanyolországban. A németek számolatlanul rontották el helyzeteiket, így csak Mario Götze hármat; eközben a kék-fehéreknek két igazán jó lehetőségük volt. A mérkőzés képe alapján a BvB sem lehet teljesen elégedett.


BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:

MÁLAGA-BORUSSIA DORTMUND 0-0

Málaga, Estadio La Rosaleda. Vezette: Jonas Eriksson (svéd)

MÁLAGA: Caballero - Antunes, Demichelis, Weligton, Gámez - Isco (Duda 87.), Iturra, Toulalan, Joaquín - Baptista (Santa Cruz 76.) - Saviola (Portillo 67.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini. Kispad: Kameni, Lugano, Sánchez, Camacho, Duda, Portillo, Santa Cruz.

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Szubotics, Santana, Schmelzer - Gündogan, Kehl (Bender 80.) - Reus (Schieber 69.), Götze (Kirch 92.), Grosskreutz - Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp. Kispad: Langerak, Kirch, Bender, Leitner, Sahin, Bittencourt, Schieber.

Sárga lap: Antunes (19.), Weligton (31.), Iturra (78.), ill. Grosskreutz (17.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

A meglepetéscsapat vagy a sötét ló? Ez volt a kérdés Málagában szerdán este. A választ a nyitányon az eredmény alapján nem kaptuk meg, de a játék képe árulkodott. A Borussia Dortmund ugyanis főleg az első félidőben sorban hibázta el helyzeteit, ziccereit, de a második félidőben is bőven akadt lehetősége a gólra. Mindhiába.

Elsősorban Mario Götze jeleskedett ebben, csak ő háromszor hibázott: volt, hogy egymaga vitte Willy Caballeróra, kétszer pedig jobbról akadt el a kapusban lapos lövése. Persze legalább aktív volt, mert a másik ifjú titán, Marco Reus mintha pályán sem lett volna ezen az estén. Robert Lewandowskival nagyon nem bírt a hazai védelem, simán tartotta meg a labdákat, de egy ajtó-ablak ziccer az ő lábában is benne maradt a szünet után.

Csak maguknak köszönhették a sárga-feketék, hogy nem kerültek előnybe, hiszen a spanyol védelem nem állt a helyzet magaslatán, rendre darabokra szedték azt támadásaikkal, csak a befejezés hiányzott. Szépeket védett Caballero, emberfeletti bravúrja viszont nem volt; ám ne feledjük, Weidenfellernek is akadt egy-két nagy hárítása.

Joaquín szöglet utáni fejesénél például észnél kellett lennie, ahogy a viszonylag halvány Isco bal oldalról érkezett bombáját is ki kellett tolnia. A dortmundi védelemére ettől függetlenül nem lehetett panasz, Javier Saviola, Júlio Baptista és a hajrára beállt Roque Santa Cruz is kevés labdát kapott, azzal sem tudott különösebben élni.

Bár 0-0 lett a vége, csak az utolsó félóra sikerült gyengére, egyébként lüktető, nyílt találkozó volt.  Az eredmény elméletileg a Dortmundnak kedvez, de rajta lesz a párharc esélyesén a nyomás, ha esetleg mégis kap egy gólt, akkor már rögtön kettő kell neki. Persze, így jár az, aki hat-hét helyzetből sem képes mattolni ellenfelét.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

94.: Vége.

92.: Kirch érkezett Götze helyére.

90.: Három perc.

90.: Antunes küldte fölé 24 méterről, kissé balról.

87.: Iscót Duda váltotta.

84.: Schieber rázott le egy embert magáról, mielőtt ballal fölé durrantott jobbról.

80.: Kehl helyén Bender kap 10 precet.

78.: Iturra terítette le Lewandowskit, sárga lap.

76.: Baptista nem sok vizet zavart, Santa Cruz váltotta.

73.: Belassult a mérkőzés, egyik csapat sem akar nyerni?

69.: A halvány Reust váltotta Schieber.

67.: Saviola helyén Portillo a pályán.

66.: Két hazai próbálkozás: Isco bombáját tolta ki bravúrral Weidenfeller a bal alsó elől, majd Toulalan ismétlését gyűjtötte be.

65.: Götze harmadik ziccerét is elrontotta, jobbról kapott kiváló labdát, majd éles szögből, jobbról ellőtte keresztbe a kapu előtt.

62.: Götze passzolta el a labdát, majd léptek neki oda elég csúnyán, de nincs büntető. Véleményes.

58.: Továbbra is 2-0 a Realnak a Galata ellen.

57.: A lelátón Ruud van Nistelrooy figyel, pont egy ilyen csatár hiányzik a mostani Málagából. Tavaly vonult vissza.

55.: Kicsit tördelős lett a játék az elmúlt percekben.

50.: Hiába 0-0 az állás, továbbra is nyílt a mérkőzés, rengeteg a helyzet.

49.: Annyi helyzete volt már a Dortmundnak, hogy előbb-utóbb meglakol érte.

47.: Lewandowski került egy az egyben helyzetbe a kapu előtt, ám a balról érkezett labdát eltörte. Mi kell még a Dortmundnak?

47.: Máris Götze lövése után Weligton kezén pattant fel a labda, de nincs büntető. Hmmm.

46.: Nem vol csere.

46.: Folytatáááás!

45+1.: Félidő. Egy rekordot megtartott a Málaga, az egyetlen csapat az idei BL-ben, amely még nem kapott gólt az első félidőben. Meleg volt, mert ziccereket kellett hárítania Caballero kapusnak!

45.: Egy perc.

44.: Kehl óriási, csavart lövését ütötte ki szögletre Caballero.

41.: Huhh! Majdnem 1-0! Weidenfeller védte bravúrral Joaquín fejesét, majd Toulalan isméltését kifejelték a jobb kapufa mellől.

35.: Baptista maradt üresen a jobb oldalon, ám beemelése veszélytelen volt.

32.: Reus elcsavarta kissé jobbról a jobb kapufa mellett. Caballero mozdulatlanul nézte.

31.: Érik a dortmundi gól: Lewandowskival nem bírnak a védők, most Welington terítette le éppen a 16-os előterében, szabadrúgás.

28.: Lewandowski tolta el a kapus mellett, de mivel három védő volt rajta, így kitette jobbra Schmelzernek, aki betekerte, középen Grosskreutz éppen mellé helyezett.

27.: Végre valami a Málagától, Reus kezelte le a labdát Iscónak, ő a 16-os előterében éppen hosszan ugratta ki Saviolát, így Weidenfelleré lett a labda.

25.: Már lesgólja is van a vendégeknek, Lewandowski kotorta be a labdát Caballero mellett. Tényleg les volt, de újabb vészes pillanatok a spanyolok számára.

21.: Már simán lehetne 2-0 a Dortmundban, csak Götzén múlt.

19.: Antunes visszamenőleg kapott sárga lapot Reus leterítéséért.

19.: Gündogan rohant tovább, miután Reust leterítették, majd gyönyörűen tette ki jobbra a labdát, azonban Götze második ziccerét is elrontotta, ezúttal jobbról lőtt Caballeróba.

17.: Keményen védekezik a Dortmund, Grosskreutz belépőjénél megelégelte Eriksson. Sárga lap.

16.: Götze jött vissza szerelni a saját térfelére, megtette, még ha szabálytalanul is.

15.: Lesgyanús volt, de nem fújták be.

14.: Götze lépett meg, miután Lewandowski megszerezte a labdát a középpályán, majd a kis támadó óriási helyzetben, 16 méterről a rövidet választotta, de Caballero leért.

10.: A Dortmundnak egyébként nincs valami jó mérlege Spanyolországban, nyolc tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg.

7.: Egyből válaszolna a Dortmund, de Toulalan megakasztotta a támadást a középpályán.

6.: Az első helyzet: Gámez ment el a szélen, beadása megtalálta Saviolát, aki egy csel után jobbról a rövid sarok mellé lőtt.

3.: Kiváló minőségű pálya fogadja a csapatokat.

2.: Fekete-sárgában a Dortmund, fehér-kékben a Málaga.

1.: Elkezdték.

19:52.: A kispadok is hivatalosak, fentebb olvashatók!

19:41.: A lényeg, hogy Marcel Schmelzer felépült és kezd, viszont Jakub Blaszczykowski keretbe sem került. Mats Hummels el sem utazott.

19:40: Megvannak a hivatalos kezdőcsapatok.

19:35: Köszöntjük kedves Olvasóinkat a surranópályán, ahol a sötét ló a meglepetéscsapattal találkozik a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában. Jó szórakozást kívánunk!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Dortmund megállítja a BL fekete lovát?
A Málaga - Borussia Dortmund BL-negyeddöntős párosítás esélyesének a német csapatot tartják, amelynek a bajnoki címvédés gyakorlatilag már elúszott, a Bajnokok Ligájában viszont bizonyíthat a csapat. A spanyolok ellen meg is van...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu