A Dortmund megállítja a BL fekete lovát?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 2. 18:03
A Málaga - Borussia Dortmund BL-negyeddöntős párosítás esélyesének a német csapatot tartják, amelynek a bajnoki címvédés gyakorlatilag már elúszott, a Bajnokok Ligájában viszont bizonyíthat a csapat. A spanyolok ellen meg is van az esélye, de senki sem tudja igazán, hogy Manuel Pellegrini csapata mire képes. A csoportkörökben és a nyolcaddöntőben meglepetést okozott, de vajon meddig bírja a lendület? Szerda este 20:45-kor kiderül.


 

A Málaga elleni párharc párharc esélyesének a Borussia Dortmundot tartják, leginkább azért, mert a német csapat bajnoki címvédésére lassan már matematikai esély sem lesz, viszont Jürgen Klopp alakulata a Bajnokok Ligájában bizonyíthat. És rendre bizonyít is.

Az idei sorozatban eddig remekül teljesített, a bravúros csoportszakasz után az ukrán Sahtar Donecket magabiztos játékkal búcsúztatta a nyolcaddöntőben. Kérdés, hogy a sorozat eddig meglepetéscsapata, a Málaga ellen is ilyen könnyű dolguk lesz-e a nyolc között?

"Négyszer játszottam ellenük az előző szezonban, a spanyol bajnokságban és a kupában. Nem volt könnyű dolgunk" - mondta Nuri Sahin, a BVB török középpályása, aki egyébként a Real Madrid játékosa, és csak kölcsönben játszik a Bundesligában.

"Pár nagy név ugyan eligazolt nyáron a csapatukból, de így is kiemelkedő szezon van mögöttük a Bajnokok Ligájában. Most pedig már nincs mit veszíteniük. Felszabadultan játszhatnak, és keresztbe is tehetnek nekünk."

"Nem szabad hagynunk, hogy járassák a labdát. Ez nagyon fontos, különben ízelítőt kapunk abból, milyen jó focit játszanak. Az első perctől koncentrálnunk kell. A negyeddöntőben már nincsenek favoritok, annyi előnyünk van talán, hogy Dortmundban lesz a visszavágó."

A vendégcsapat Málagában a sérült Mats Hummels és Sebastian Kehl nélkül áll fel, de Jakob Blaszczykowski és Marcel Schmelzer játéka sem teljesen biztos. Utóbbi arcmaszkban játszik, ha Klopp végül pályára küldi, korábban ugyanis eltörött az orra.

A Málaga számára a legjobb nyolcba jutás már fantasztikus eredmény volt a Bajnokok Ligájában, és még a szokásosnál is bagyobb a valószínűsége annak, hogy a végsőkig harcolnak majd, lévén jövőre az adósságaik miatt az UEFA eltiltotta őket a nemzetközi kupaszerepléstől (azóta állítólag rendezték a számlákat). Se BL, se El, akárhol végeznek a bajnokságban.

"Senki sem adott nekünk túl sok esélyt szezon elején, de a játékosaim nagyszerű választ adtak a kétkedőknek - mondta Manuel Pellegrini, a Málaga trénere. - Előző körben búcsúztattuk az FC Portót, ez pedig hatalmas eredmény nekünk."

"Igyekszünk semlegesíteni a Borussia erősségeit, ugyanakkor élni a sajátunkkal. A megbecsülést már megszereztük a pályán. Örülök, hogy egy olyan kreatív csapat ellen játszunk, mint a Dortmund. A szurkolók remek összecsapást fognak látni."

"A futballban sosem tudhatja az ember, milyen eredmény születik. Sosem tudhatjuk pontosan, mi történik akár a következő percben. Viszont amit mégis biztosan tudok, hogy az idegenbeli meccsen jó eredményt kell elérnünk."

A Málaga várhatóan ugyanazzal a csapattal fut majd pályára, amellyel a Rayo Vallecano elleni hétvégi bajnokin. A balbekk továbbra is Vitorino Antunes lesz, eddig is ő pótolta a térdsérülése miatt hossabb időre kiesett Eliseut.

A Málaga még sosem találkozott német ellenféllel az európai kupákban. Ha valaki képes bevinni a csapatot az elődöntőbe, akkor Manuel Pellegrini biztosan az, lévén a 2005/2006-as idényben egyszer már megcsinálta ezt a Villarreallal.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2012/2013
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS:
MÁLAGA (spanyol) - BORUSSIA DORTMUND (német), ápr. 3., 20:45
Málaga, La Rosaleda, V.: Jonas Eriksson (svéd)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
MÁLAGA: Caballero - Gamez, Demichelis, Weligton, Antunes - Toulalan, Iturra - Joaquín, Baptista, Isco - Saviola Vezetőedző: Manuel Pellegrini
BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Szubotics, Santana, Schmelzer - Gündogan, Bender - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski Vezetőedző: Jürgen Klopp

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Egy hatéves is ismeri a Real játékát"
Szerdán visszavághat a Galatasaray a 2001-es negyeddöntő kudarcáért a Real Madridnak a Bajnokok Ligája 8 legjobb csapata között. Roberto Carlos szerint a mostani királyiak jobbak a Galaktikusoknál, ennek ellenére a második...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu