A Barcelona retteghet az Arsenaltól...

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 7. 22:22
SZAVAZZ! A Barcelona sorozatban nyolcadik alkalommal jutott el a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé, kétszer azonban nem sikerült továbblépnie a negyeddöntőbe. A dolog érdekessége, hogy mindannyiszor angol együttesek állták útját: 2005-ben a Chelsea, 2007-ben pedig a Liverpool ütötte ki a katalánokat. Az első meccsen, három hete 2-1-re győztek az Emiratesben a szigetországiak. Akkor most Leo Messiéknek rettegniük kell az Arsenaltól a keddi visszavágó előtt?


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
BARCELONA-ARSENAL
Barcelona, kedd, 20.45 - ÉLŐben a SportHíradón!
Várható kezdőcsapatok:
BARCELONA: Valdés - Dani Alves, Milito, Abidal, Maxwell - Xavi, Busquets, Iniesta - Villa, Messi, Pedro.    
ARSENAL: Szczesny - Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy - Diaby, Wilshere - Nasri, Fabregas, Arsavin - Bendtner.

 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
No, akkor ki jut tovább a Nou Campból?
A Barcelona megint behúzza 44.3%
 
Az Arsenal hihetetlen bravúrral továbblép 55.7%
 
Lionel Messi és a többi katalán nagyágyú bizakodó, gondolni sem akar arra, amit tavaly az Internazionale ellen átélt. A Barcelona nem eshet ki – mondta a minap az argentin zseni –, még akkor sem, ha hátrányból indul. Biztos?

Egyfelől igen, másfelől nem. Egyfelől tavaly a negyeddöntőben Messi négyesével széttépte a Nou Campban az Ágyúsokat a Barcelona, másfelől viszont ott van az imént említett statisztikai érdekesség. Merthogy, ha valaki megállítja őket a nyolcaddöntőben, az csak angol alakulat lehet.

A dél-amerikai ezen a bizonyos meccsen négy gólt szerzett – hármat húsz perc alatt, az első félidőben –, ezenkívül azonban csak egy angol csapat hálóját tudta bevenni az eddigi 14, ellenük lejátszott BL-meccsén. Messi 2009-ben a Manchester Unitednek fejelt (!) gólt a végül 2-0-ra megnyert BL-fináléban.

Még mielőtt a Barcelona szurkolói teljesen lemerevednének, egy jó hír: kedvenc csapatuk az elmúlt hét hazai Bajnokok Ligája-találkozóját megnyerte, ezeken 20 gólt lőtt és csupán kettőt kapott.

Az Arsenal viszont mindannyiszor lőtt gólt a Barca elleni megméretésein, így akár mérget is lehet venni legalább egy idegenben szerzett londoni találatra. Az Ágyúsok viszont idén botrányosan rosszak idegenben: hatból öt zakó (csak a Partizant tudták megverni), Spanyolországban ráadásul 11-ből hétszer vágták őket kupán. 

Az Arsenalt Cesc Fabregas és Robin van Persie keretbe kerülése doppingolhatja, a holland legutóbb is betalált, összesen pedig kilenc BL-fellépésén már hatszor volt eredményes.  

A hazaiaktól Gerard Piqué eltiltott, Carles Puyol sérült, míg a látogatónál az állandó sérülteket leszámítva Alex Song és Theo Walcott hiánya lehet érvágás. 

Ha Andrés Iniesta, vagy Emmanuel Eboué esetleg sárgát kapna a találkozón, és csapatuk továbbjutna, nem játszhatna a negyeddöntő első meccsén.

BARCA-ARSENAL - EGYMÁS ELLEN:
A két nagyszerű együttes eddig hat alkalommal találkozott egymással a Bajnokok Ligájában. A Barcelona ebből hármat megnyert, kettőt ikszelt, egyet pedig elveszített. A gólarányban is jobbak a katalánok: 14-9-re vezetnek az Ágyúsok ellen.
A korábbi randevúk:
1999. szeptember 29. Barcelona-Arsenal 1-1 (csoportkör)
1999. október 19. Arsenal-Barcelona 2-4 (csoportkör)
2006. május 17. Barcelona-Arsenal 2-1 (BL-döntő, Párizs)
2010. március 31. Arsenal-Barcelona 2-2 (BL-negyeddöntő, 1. meccs)
2010. április 6. Barcelona-Arsenal 4-1 (BL-negyeddöntő, visszavágó)
2011. február 16. Arsenal-Barcelona 2-1 (BL-nyolcaddöntő, 1. meccs) 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Van Persie mégis utazik Barcelonába!
VIDEÓ! Nem kis meglepetéssel szolgált az Arsenal hétfőn, amely hivatalos oldalán közölte, hogy mégis tagja a Barcelonába utazó keretnek a korábban biztosan kimaradónak vélt Robin van Persie....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Fabregas játszhat a Barca ellen
Szinte biztos, hogy Cesc Fabregasszal a fedélzetén száll fel az a gép, amely az Arsenalt szállítja Barcelonába, a labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójára. A február 23-i, Stoke elleni bajnokin térdsérülést...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
BL előtt: vezéráldozat a Barcánál is
A vártnál hosszabb ideig tart Carles Puyol felépülése, így a Barcelona hátvédje nem lehet csapata segítségére az Arsenal elleni keddi nyolcaddöntős visszavágón a Bajnokok Ligájában....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Messi: Nyertünk, jöhet az Arsenal!
A Barcelona csak a három pontnak örülhetett szombat este, amely a La Liga 27. fordulójában odahaza Seydou Keita góljával 1-0-ra tudta csak legyőzni a tabella alsó régiójában veszteglő Zaragozát. A katalánok szerint nehéz meccsen...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu