A Barca nem tartalékol a Clásicóra

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 11. 21:30
Nem elég, hogy 5-1-re kikapott a Barcelona elleni negyeddöntő első meccsén, elképesztő hazai veretlenségi sorozata is megtört a Sahtarnak a hétvégén, emberelőnyben kapott góllal veszített az Obolon Kijev ellen 56 meccs után. Luiz Adriano szerint ebben a helyzetben is képesek négy góllal verni a katalánokat. Pep Guardola biztosra megy, a legerősebb csapatot küldi pályára a Clásico előtt.


 

"Szereznünk kell egy vagy két gólt, meg kell nyernünk ezt a találkozót. Nem tehetjük meg azt a luxust, hogy nem vesszük fel a ritmust erre a meccsre, még bármi megtörténhet. Kit pihentessek? Ez a Bajnokok Ligája negyeddöntője, kérem! Ráadásul egy nagyon jó csapat ellen." - mondta Guardiola hangsúlyozva, hogy szó sincs arról, hogy csak egy bemelegítés jöttek volna.

Puyol, Abidal és Krkic nevét ki kellett húznia a keret összeállításakor, akárcsak az eltiltott Iniestáét. Pedro visszatér a csapatba kezdőként, Keita is bekerül, Adriano lesz a balbekk, Busquets pedig Piqué párja a belső védelemben.

Mircea Lucescu az 1-5 után kétségbeesésében kijelentette, minden eldőlt, homlokegyenest ellenkező álláspontot képvisel a csapat brazil ásza, Luiz Adriano, aki csak úgy duzzad az önbizalomtól:

"Nem elégszünk meg azzal, hogy megverjük a Barcelonát, nekünk tovább kell jutnunk. Csak ennyit akarunk. Mi értelme lenne feltartott kézzel a pályára menni? A Barca 5-1-re vert minket Katalóniában, miért ne nyerhetnénk mi meg 4-0-ra Ukrajnában? A Romát hárommal vertük, csak egy góllal kell több a spanyolok ellen. Kilencven perc még hátra van, a csapat meg van győzödve arról, hogy nem teljesen lefutott ez a párharc."

A román mester gazdagabb lett néhány ősz hajszállal a felkészülés folyamán, Csihrinszkij, Csizsov és Kucser mellett Srna is megsérült, Rat pedig eltiltott. Romokban a Bányászok védelme, akik olyan nem túl nagy nevekkel, mint Iscsenko vagy Sevcsuk kénytelenek kiállni Messiék ellen...

A Sahtar ezzel együtt is olyan bravúrra készül, amelyhez hasonlóra a legrangosabb európai kupasorozatban még senki sem volt képes a futballtörténelemben, a nemzetközi porondon is csak három olyan csapatot találunk, aki hasonló verthelyzetből talpra állt.

1985-ben a Real Madrid éppen 1-5-ről fordította meg a párharcot egy 4-0-val a Mönchengladbach ellen, míg a portugál Leixoes és a szerb Partizan idegenbeli 6-2-es siker után tudott nyerni 5-0-ra a KEK-ben, illetve 4-0-ra az UEFA-kupában.

Otthon sokáig félelmetes volt a Sahtar mérlege, csakhogy éppen a hétvégén tört meg az ukránok 56 meccses hazai veretlenségi sorozata. A 2009-es avató óta most kaptak ki először a Donbasz Arenában. Az európai kupákban még mindig tart a széria: 12 meccse nem tudott nyerni senki Donyeckben.

A bányászcsapat formája nem a legjobb, háromszor veszített öt meccs alatt, ezt megelőzően 42 találkozó alatt bukott el három találkozót.

Nem túl jó előjel a Lucescu-tanítványoknak, hogy a Barca 38 párharcból 36-ban győztesen került ki, ha sikerrel kezdett.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BARCELONA-SAHTAR DONYECK 20:45
Donyeck, Donbasz Arena, 50 ezer néző, vezeti: Florian Meyer (német).

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

SAHTAR:
Pjatov - Iscsenko, Rakickij, Sevcsuk - Mkitarjan, Hübschman - Douglas Costa, Jadson, Willian - Eduardo, Luiz Adriano. Vezetőedző: Mircea Lucescu.

BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Busquets, Adriano - Mascherano, Xavi, Keita - Pedro, Villa, Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola.

A BARCA EHETI PROGRAMJA:
HÉTFŐ
9:30: Indulás az El Prat repülőtérről.
14.30: Érkezés a Donyecki Nemzetközi Repülőtérre.
18.15: Guardiola és Keita sajtótájékoztatója.

19:00: Edzés a Donbasz Arenában.

KEDD
20:45: Bajnokok Ligája-negyeddöntő-visszavágó (Digisport).
Éjszakázás Donyeckben.

SZERDA
11:00: Edzés a donyecki Olimpiai Stadionban.
14:30: Visszaút Barcelonába.
18:45: Érkezés az El Prat repülőtérre.

CSÜTÖRTÖK
Pihenőnap.

PÉNTEK
11:00: Utolsó edzés a Clásico előtt, utána sajtótájékoztatótt tart Guardiola.

SZOMBAT
kb. 11:00: Utazás Madridba.
22:00: Real Madrid CF-FC Barcelona.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megnyugtató-e az 5-1 és a 4-0?
A Bajnokok Ligája-negyeddöntők visszavágói előtt arra voltunk kíváncsiak, vajon már hátra dőlnek-e foteljükben a spanyol csapatok szimpatizánsai. Vajon a BL-Clásico körül forognak-e már gondolataik? Általános a vélemény, hogy a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu