A Barca csak elbukni tudja a klub-vb-t

Létrehozva: 2011. december 8. 19:00
A Barcelona toronymagas favoritja a csütörtökön kezdődött klubvilágbajnokságnak, és ezzel Lionel Messi sem száll vitába. A Santost nem szabad leírni, de ha Neymar nem tündököl, a Monterrey is megszorongathatja a Libertadores-kupa győztesét.


Csütörtök délután hivatalosan is elrajtolt a 8. klubvilágbajnokság, ám az erőviszonyokat aligha írja át, hogy a Kashiwa Reysol 2-0-val búcsúztatta az Auckland Cityt a tojotai selejtezőben.

Az igazi csata egy hét múlva kezdődhet, a Barcelona ugyanis akkor száll be a versengésbe – mi más céllal, mint a végső győzelemmel.

„Elvárják tőlünk, hogy nyerjünk, de a klub-vb komoly presztízzsel bír, így nekünk is ez a szándékunk” – mondta a katalánok kétszeres aranylabdása, Lionel Messi.

Addig azonban a Barca még játszik egy Clásicót Madridban, és ha azon esetleg alulmarad, a játékosok lelkiállapota kihathat a torna végkimenetelére.

Az első, elődöntős akadályt vélhetően könnyedén átugorják, az Espérance és az Al-Szadd párharcát bárki is vegye sikerrel, az európai Bajnokok Ligája győztesének nem okozhat komoly fejfájást.

A fináléban már keményebb falattal kell megbirkóznia, amennyiben ugyanis a Santos kerül az útjába, fel kell szívnia magát – ha egyáltalán eljut odáig a brazil együttes.

„A mexikóiak képviselik rendre a harmadik erőt a klub-vb-n, az európai és a dél-amerikai együttes mögött. Már csak ezért sem gondolom, hogy örülnünk kellene a Monterreynek a négy között” – latolgatta az esélyeket Leo, a fekete-fehérek hátvédje.

Csapattársára, Neymarra jóval nagyobb figyelem hárul majd, már csak amiatt is, amit a legendás Pelé nyilatkozott a közelmúltban róla, illetve Messiről.

„Ha kettejük egyéni képességeit kell összevetni, azt hiszem, Neymar sokkal jobb, sokkal komplexebb játékos. Messi is kiváló, de a társain túl sok múlik. Ezért szerepel olyan jól a Barcelonában, és ezért szenved az argentin válogatottban. Neymar a Santos és a brazil válogatott erőssége is egyben.”

Ha a papírforma nem borul, a december 18-i, jokohamai döntőben egymás ellen is bizonyíthatnak.

 

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG:

Selejtező:

Kashiwa Reysol (japán)-Auckland City (új-zélandi) 2-0 (2-0)

Gól: Tanaka (36.), Kudo (39.)

December 11., negyeddöntő:

Esperance (tunéziai) - al-Szadd (katari) 8 ó

Monterrey (mexikói)-Kashiwa Reysol 11:30 ó

December 14.:

Az 5. helyért: a negyeddöntő két vesztese 8:30 ó

Elődöntő: Santos (brazil)-Esperance/al-Szadd 11:30 ó

December 15.:

Elődöntő: FC Barcelona (spanyol)-Monterrey/Kashiwa Reysol 11:30 ó

December 18.:

A 3. helyért 8:30 ó

Döntő 11:30 ó

 

AZ EDDIGI GYŐZTESEK:

2000.: Corinthians (Vasco da Gama ellen, 0-0-val, büntetőkkel)

2005.: Sao Paulo (Liverpool, 1-0)

2006.: Internacional (Barcelona, 1-0)

2007.: Milan (Boca Juniors, 4-2)

2008.: Manchester United (LDU Quito, 1-0)

2009.: Barcelona (Estudiantes, 2-1, h.u.)

2010.: Inter (Mazembe, 3-0)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu