Tovább robog a soproni expressz

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 27. 19:45
Szoros, izgalmas első félidő után a másodikban remekelt, éss egy remek hangulatú meccsen biztosan verte a Wisla Kraków csapatát az MKB Euroleasing Sopron a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Székely Norbert együttese a 81-58-as siker után 1-0-ra vezet a két győzelemig tartó párharcban.


 

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MKB Euroleasing Sopron-Wisla Can Pack Kraków 81-58 (17-16, 22-20, 23-10, 19-12)
Sopron, 1400 néző. Vezette: Mazic (szerb), Paulik (cseh), Vovk (horvát)
SOPRON: MACLEOD 17, HONTI 4, Holt 5, MILOVANOVICS 23/3, Horti 11. Cs: Krivacsevics 14, Horváth Zs 3/3., Eördögh 2, Hadarics, Horváth L 2. Edző: Székely Norbert
KRAKKÓ: Skerovics 4, Canty 9/3, Fernandez 9/3, Dupree 10, MAKSZIMOVICS 12. Cs: KOBRYN 12, Gburczyk 2, Palka. Edző: Wojciech Zapolski
Az eredmény alakulása: 3. p.: 8-0, 7. p.: 14-4, 9. p.: 16-13, 13. p.: 19-22, 16. p.: 29-24, 19: 34-34, 23. p.: 49-40, 28.p.: 57-44, 33. p.: 68-48, 37. 73-56,

 

Legalább félszáz lengyel szurkoló érkezett Krakkóból a találkozóra. Ez meg is tette hatását, hiszen vendécsapatot ritkán fogad akkora üdvrivalgás, mint amilyennel a Wisla szurkolók üdvözölték övéiket. A hazai szurkolók a mérkőzés előtt kapták a hírt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott megverte Dél-Koreát, ám valószínűleg nem csak emiatt telt meg majdnem teljesen a soproniak csarnoka.

Rossz dobásokkal, idegesen kezdtek a felek, közel másfél perc elteltével Horti Dóra ügyes akció végén a Sopronnak szerzett vezetést, majd Milovanovics talált be honfitársa, Makszimovics hóna alól.

A következő krakkói akciónál Dupree vitatta fölöttébb hevesen Milovanovics szerelésének tisztaságát - a játékvezető technikaival jutalmazta a meglehetősen teátrális megnyilvánulást. A vendégek első kosarát Makszimovics dobta, ám MacLeod szemfüles pontjaival tovább nőtt az előny.

A negyed közepén zónára állt át a Wisla, éss meg is törte az MKB lendületét. Milovanovics, majd Krivacsevics is gyorsan begyűjtott 2-2 személyit, ráadásul több tiszta dobóhelyzetet is elrontottak a hazaiak. Canty vezérletével a negyed végén egyenlített a dobásbiztonságban feljavuló Krakkó, ám Horti büntetőjének köszönhetően minimális hazai előnnyel zárult a negyed.

A második játékrész elején a Krakkó Kobryn büntetőivel átvette a vezetést. MacLeod ugyan remekelt, de magára maradt pontszerzésben, ráadásul a visszatérő Milovanovics egy buta hiba formájában a 12. percben a harmadik személyijét szedte össze, hogy aztán rögtön jóvá is tegye bakiját egy hármassal.

A túlodalon szerencsére Kobryn a soproniak számára kedvező módon használta ki erejét, előbb Holt, majd Horti felborításáért kapott támadó hibát. A szakasz közepe egyértelműen a zöld-sárgáké volt, a krakkóiak számára tarthahatlan MacLeod vezérletével és a rendezett védekezéssel egy 8-0-s szakaszt bemutatva fordított az MKB.

Sajnos közben Krivacsevics is megkapta a harmadik hibáját. A sok személyi miatt zónára állt át a Sopron, és azzal tartotta pár pontos előnyét.

Fernandez triplájával azonban a félidő utolsó előtti percében egyenlített a Wisla. Amber Holt ekkor dobta első mezőnykosarát - talán a legjobbkor.

Dupree-duplával indult a második félidő, Holt pedig kosarával jelezte: "életre kelt", a félidő végén szerzett találatával. Milovanovics erőteljes, eredményes játékával gyorsan ellépett az MKB, időt is kért a Wisla edzője.

Újra "elővették" a zónát a vendégek. Gyengén dobott, de jól védekezett a Sopron, és jó néhány lepattanót visszaszerzett a krakkói palánk alatt. Krivacsevics és Horváth Zsuzsa révén jelentős előnyre tett szert az MKB.

A záró szakaszban fáradni látszott a Wisla, a 33. percben húszpontosra nőtt a soproni előny. Székely Norbert az utolsó percekre a cseresorát küldte a pályára. Megtehette, mert a szünet után feljavult védekezés és a harmadik negyed remek játéka révén a Sopron eldöntötte a meccset és előnyt szerzett a két győzelemig tartó párharcban.

EDZŐSZEMMEL:
Székely Norbert: - Ma nyertünk, egy nullra vezetünk, ennyi történt. Végig arra törekedtünk, hogy mi diktáljuk az iramot, nemcsak a mai meccsen, hanem az egész évadban agresszív, gyors játékot próbáltunk játszani, ennek lehetett az eredménye, hogy mi csak két labdát adtunk el, ellenfelünk pedig tizenhatot. Ha ebben az iramban tudunk játszani Krakkóban, ott islehet esélyünk, de hangsúlyozom: a párharc állása egy-null, a továbbjutáshoz pedig két győzelem kell.
Wojciech Zapolski: - Rosszul kezdtünk, de a második negyedben sikerült felzárkózni. Sajnos a második félidőben már nem tudtunk valós tudásunkhoz méltón játszani, a Sopron sokkal jobb volt, nem tudtuk megállítani, nagyon sok labdát adtunk el. Abban azonban nagyon bízom, hogy a jövő héten visszajöhetünk Sopronba, ugyanis a továbbjutáshoz két győzelem kell. Krakkóban nyerni akarunk, és akkor itt  játszhatunk majd egy ki-ki meccset.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu