Szertefoszlottak a pécsi álmok

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 20. 19:45
Öt ponttal kikapott a MiZo Pécs 2010 női kosárlabdacsapata az Euroliga negyeddöntőjének 2. mérkőzésén a Halcon Avenida ellen. A magyar bajnokság ezüstérmese második vereségét szenvedte el a spanyol együttes ellen, így Fűzy Ákos tanítványai kiestek a legrangosabb európai kupasorozatból.


 

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS:
MiZo Pécs 2010–Halcon Avenida (spanyol) 76–81 (20–21, 21–18, 15–17, 20–25)

 

Raksányi Krisztina vezetésével hamar elhúztak a pécsiek, de sajnos nem örülhettek sokáig, hiszen az Halcón gyorsan bizonyította, hogy nem szívesen kerítene sort harmadik találkozóra. A vendégek legjobbja ezekben a percekben Le’Coe Willingham volt, és a spanyol együttes elsősorban neki, valamint az ő első negyedben szerzett tíz pontjának köszönhette, hogy az első pihenőre 20-21-es állásnál vonulhattak a csapatok.


Szerencsére Fűzy Ákos hamar „észhez térítette” tanítványait és a pécsi lányok ekkor már az Halcón gyűrűjébe két triplát is elhelyező Iványi Dalma főszereplésével visszavették a vezetést. Így a kiváló irányítónak, no meg Vajda Anna remeklésének köszönhetően a mecsekaljaiak kétpontos előnnyel zárták az első félidőt.


A folytatásban bő négy percig nem találtak a kosárba a magyar csapat játékosai, aminek egy 7-0-s spanyol futás lett a vége. No ekkor megérintette a kiesés szele a pécsi kosarasokat, ijedtükben visszavették a vezetést, de ennek ellenére a záró felvonás előtt 56-56 állt az eredményjelzőn.


A negyedik tíz percben aztán volt öt, majd hat is a spanyolok előnye, és ekkor már biztosnak tűnt: a Pécs kiesik, pláne ha hozzátesszük azt is, hogy Raksányi és Iványi kipontozódott. Igaz, szűk két perccel a vége előtt Török Szilvia triplája még adott némi reményt a hazaiaknak – ekkor 73-74 volt az állás -, de a hajrát is a spanyolok bírták jobban, és végül 81-76-ra nyertek. Mivel az első meccs is Halcón-sikert hozott, így a Final Fourba jutottak a vendégek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu