Szenvedett a Pécs Spanyolországban

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 19. 21:48
Elszenvedte harmadik vereségét a MiZo Pécs együttese a női kosárlabda Euroliga A csoportjának hatodik fordulójában. A baranyaiak két győzelem után kaptak ki ismét, legyőzőjük pedig a spanyol Halcon Avenida volt, amely 83-60-ra verte a magyar együttest.


 

KOSÁRLABDA NŐI EUROLIGA, A CSOPORT:
HALCON AVENIDA – MIZO PÉCS 83-60 (16-19, 26-12, 19-9, 22-20)
HALCON: De Mondt 12/9, Ciocan 2, Dominguez, Sanchez 16/3, Willingham 15, Snow 22, Stampalija 7, Basko 9. Vezetőedző: Jose I. Hernández.
PÉCS: Iványi 12/3, Raksányi 8, Vajda 15/3, Coelho 6, Mazzante 8, Somogyi 11/3, Quennan, Krnjics, Ruják. Vezetőedző: Füzy Ákos.

 

A Füzy Ákos vezette baranyaiak remek sorozatot tudhatnak maguk mögött, hiszen a bajnokságban hibátlanul állnak, míg a Magyar Kupában legutóbb legjobbjaik nélkül győztek a Nagykanizsa ellen. Nem szégyenkezhetnek az Iványi Dalma vezette pécsiek a nemzetközi kupában sem, hiszen öt forduló után három győzelemmel és két vereséggel csoportjuk harmadik helyén álltak, mindössze egy egységgel lemaradva az első helyen álló, soros ellenfelük mögött.

A salamancai illetőségű Halcon Avenida bár az első körben Pécsett kikapott a MiZótól, ám azóta négy meccsét megnyerve az élre tört. Nehezítette Iványiék dolgát, hogy a hazaiaknál ismét bevethető volt a sérülésből felépülő Isabel Sanchez, aki a spanyol válogatott meghatározó tagja is egyben.

Álomszerűen indított a magyar együttes, amely Vajda Anna vezetésével 7-0-ra elhúzott, ám nem hagyta annyiban a vendéglátó, amely feljött egy pontra. Kelly Mazzante azonban kisvártatva beszórt egy triplát. Az első negyedben ezt az előnyt már nem engedte ki a kezéből a Pécs: 19-16-re vezetett tíz perc után.

A második játékrész is Vajda remeklésével indult, és ismét hat volt a különbség a két csapat között. Nagyjából ezzel végére is értünk a magyarok méltatásának ebben a szakaszban, hiszen a spanyolok rákapcsoltak, és Petra Stampalija kosarával először a mérkőzés során átvették a vezetést (22-24).

Innentől nem volt megállás, a sérüléséből felépülő Isabel Sanchez vezetésével elhúzott a Halcon. Donnette Snow és Le’Coe Willingham pontjainak köszönhetően már tíz pontra nőtt a különbség, így 42-31-es ibériai vezetéssel fordulhattak a csapatok.

A harmadik negyedben semmi sem jött össze a vendégeknek, több, mint öt percig nem tudtak pontot szerezni, annál inkább a hazaiak. Elsősorban Snow volt elemében, hiszen ő szerezte ennek a résznek az első hat pontját.

A pécsiek kosárcsendjét végül Somogyi Andrea két büntetője törte meg, majd a fiatal Raksányi Krisztina pontjai tartották a lelket a magyarokban. Ennél jobban azonban nem sikerült felzárkózni az Avenidára. Bár Iványi még szórt egy triplát, a negyed végén így is 61-40 állt az eredményjelzőn.

A záró felvonásban nem lehetett már hatalmas fordulatot várni Füzy Ákos tanítványaitól, a hátrány nem csökkent jelentősen. A spanyolok végül 83-60-ra győztek, így revánsot vettek a Pécsett elszenvedett vereségért. A MiZo Pécs így két remek győzelem után nem tudta folytatni szép sorozatát.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu