Szegedi katarzis: Pécs-verés!

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 15. 21:31
Remek teljesítményt nyújtva legyőzte a MiZo Pécs együttesét és összesítésben kiegyenlített a párharcban a Szeged a női kosárlabda NB I elődöntőjében. Az első meccset megnyerő baranyaiak ezúttal nem tudtak felülkerekedni Donkó Orsolya tanítványain, így a harmadik mérkőzésen múlik, hogy melyik csapat jut be a fináléba. A BSE együttese magabiztos győzelmet aratott a Vasas-Csata ellen. Ezzel a városmajoriak egy lépéssel közelebb kerültek az élvonal 5. helyéhez.


Ha tippelni kellene, biztosan Pécs-Sopron döntőre voksolnának a megkérdezettek a női kosárbajnokságban. Ebbe a levesbe most az idén fantasztikusan menetelő Szeged nyúlhat bele. A Donkó Orsolya vezette Szeviép egyébként is hihetetlen szezon vége felé közeledik. A csongrádi alakulat bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, ahogy ezt később a bajnokságban is véghez vitte, emellett szerepelt az Európa-kupában is. Szóval akár fáradtan és elégedett hátra is dőlhetnének Németh Bernadették. Mégsem teszik. Hiszen még csak most kezd érdekes lenni!

A Pécs az elődöntő első mérkőzésén magabiztosan nyert hazai pályán, és hasonlóan jó meccsre készültek Szegeden is Vajda Annáék. Az első negyedet még hozta Fűzy Ákos csapata, a félidőre mégis az ellenfélnél volt már az előny (40-39). Az utolsó játékrészben Németh Bernadett büntetői után már tizenkettő volt közte (70-58). A gyengén védekező pécsieknek nem volt esélye a fordításra. 

Következhet tehát a mindent eldöntő harmadik találkozó, ahol már nem mehetnek biztosra Iványi Dalmáék.

 

NŐI KOSÁRLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS:
Elődöntő:
SZEVIÉP-SZEGED - MIZO PÉCS 75-64 (14-20, 26-19, 19-16, 16-10)
Az 5-8. helyért:
BSE–VASAS-CSATA 78–60 (24–23, 10–12, 25–13, 19–12)
Mindkét találkozó az első mérkőzés volt a párharcban.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu