Négy közé jutott a Sparks és a Shock is

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 09:10
Az amerikai női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) teljes a negyeddöntő mezőnye, miután a Los Angeles Sparks és a Detroit Shock is biztosította helyét az elődöntőben. Előbbiek a Seattle Storm, utóbbiak az Indiana Fever együttesét búcsúztatták 2-1-es összesítéssel a két nyert mérkőzésig tartó negyeddöntős párharcban. A döntőbe jutásért a Detroit a New York Liberty, míg a Los Angeles a San Antonio Silver Stars csapatával mérkőzhet meg.


A Shock tulajdonképpen már az első negyed végére eldöntötte a mérkőzést és vele együtt egyben a továbbjutást is, hiszen 30-7-re (!) húztak el a Feverrel szemben. A hátralévő három negyedet már csak a szabályok miatt játszották le. Kiválóan dolgozott a detroiti kezdőötös, amelynek négy tagja is legalább tíz pontot szerzett, mind közül Deanna Nolan volt a legszorgosabb, aki 21-nél állt meg.

 

Ennél lényegesen kiegyenlítettebb volt a Sparks vendégjátéka a Seattle otthonában, a Los Angeles-i csapat kitartóan gyűjtötte előnyét, amely a záró negyed előtt már 14 pont volt. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó hazaiak azonban lelkesen tapadtak, de a végére már csak csökkenteni tudták a hátrányukat.

 

A 2006-os győztes, 2007-es döntős Detroit jó úton halad az újabb végső siker felé, ebben most őket a New York állíthatja meg az elődöntőben. A Los Angeles legutóbb két éve volt elődöntős, a párharcok csakúgy, mint a negyeddöntőben, két nyert mérkőzésig tartanak.

 

Az elődöntős csapatok közül a Detroit (2003, 2006) és a Los Angeles Sparks is (2001, 2002) kétszeres bajnoknak mondhatja magát, míg a New York és a San Antonio még nem nyert bajnoki címet. Igaz, utóbbiak közül a Liberty már volt döntős, ráadásul négyszer is, de mindannyiszor vesztesen hagyták el a parkettet.

WNBA, RÁJÁTSZÁS:
NEGYEDDÖNTŐK (FŐCSOPORT ELŐDÖNTŐK), 3. MÉRKŐZÉS:
Seattle Storm - Los Angeles Sparks 64-71
Továbbjutott az LA Sparks, 2-1-gyel
Detroit Shock - Indiana Fever 80-61
Továbbjutott a Detroit Shock, 2-1-gyel
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu