Megkötötték az év üzletét az NBA-ben!

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 22. 09:08
Hétfőn az All Star-gála miatt nem rendeztek mérkőzést az alapszakaszban, ettől függetlenül bőven van miről beszélni az NBA-ben, hiszen lezárultak a nyár óta folyó találgatások, létrejött az év üzlete, Carmelo Anthony a New York Knicksben folytatja. A Denver Nuggets csapatával megkötött egyezség keretében kilenc játékos és egyéb értékek cseréltek klubot. Nézzük, mit kell tudni a négyszeres All Star-erőcsatár csapatváltásáról!


 

A Los Angeles-i parádé előtt látott napvilágot, hogy az ősz óta folyó huzavona utolsó fordulatához érkezhet a hétvégén. Még mindig két csapat pályázott a 26 éves sztárra, a liga alsóházában tengődő New Jersey Nets és az Amare Stoudemire érkezésével az előkelő rájátszásbeli helyekért küzdő New York Knicks. Anthony utóbbit szerette volna választani, kívánsága végül teljesült.

Az All Star-gála nem csak a csillogásról és a vasárnap éjjeli mérkőzésről szólt, a háttérben kulcsfontosságú tárgyalások folytak, találkoztak a csapatok a játékossal, és a megegyezés itt született meg. Mivel korábban egy három, illetve négy csapatot érintő csereüzlet már meghiúsult, így nagy megkönnyebülést jelent, hogy egy kilencfős tervet elfogadtak, amely Denver magját a keleti partra küldte.

Anthony mellett Chauncey Billups, Anthony Carter, Shelden Williams és Renaldo Balkman érkezett New Yorkba, Raymond Felton, Danilo Gallinari, Wilson Chandler, illetve Timofej Mozgov, egy első és két második körös draftjog, illetve 3 millió dollár fejében. Egy ettől független másik csomagban a Knicks Eddy Curry lejáró szerződését, Anthony Randolphot és újabb 3 millió dollárt adott a Minnesota Timberwolvesnak Corey Brewerért cserébe.

Az egész NBA legértékesebb klubja így innentől két igazi sztárral várhatja a szezonhajrát, ráadásul Billups személyében megszerzett egy veterán, de még mindig ponterős irányítót. Az eddig is keményebbnek tűnt Keleti főcsoport tovább erősödött, a Miami Heat, a Boston Celtics, a Chicago Bulls, az Atlanta Hawks és az Orlando Magic mellett egy hatodik bombaerős együttes állt össze. Évek óta erre vártak New Yorkban...

Az olimpiai bajnok, 4-szeres All Star Anthony 2003-ban került be az NBA forgatagába, a Denver Nuggets színeiben 564 alapszakasz-mérkőzésen 24,8 pontot, 6,3 lepattanót és 3,1 asszisztot átlagolt. Az eddig rendszeresen a rájátszás elején elbukott csapata az idei szezonra tovább gyengült, ennek ellenére 25,2, 7,6, és 2,8 voltak ugyanezen statisztikái, és beállította egyéni pontcsúcsát, 50-et szórt a Houstonnak február 7-én.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu