Helytállt a BEAC a bajnokcsapat ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 20:29
Biztosan győzött 91-62-re idegenben az MKb Euroleasing Sopron női kosárlabda-csapata az NB I ötödik fordulójában a BEAC ellen. Bár a második negyed elején még döntetlenre állt a hazai együttes, végül érvényesült a papírforma, s biztos vendégsiker született a Bogdánfy utcában.


 

 

KOSÁRLABDA, NB I NŐK
BEAC Újbuda - MKB Euroleasing Sopron 62-91 (19-25, 20-27, 12-28, 11-11)
Budapest, 200 néző. V: Gorka, Madacsay.
BEAC: SZÁSZ 15/9, Havasi 2, Zsámár 7, Horváth Sz 2., BAGI 15. Cs: Ruttber R 2., Csicsai 5, Kisvári 8, Magyar 2, Ruttner Zs, Gróf 2, Széplaki. Edző: Balogh Judit.
Sopron: MACLEOD 15/9, HONTI 10, HOLT 22/9, Horváth Zs 13/3, Horti 18. Cs: Horváth L 4., Hadarics 6, Vágvölgyi 3, Tajkov. Edző: Székely Norbert.

Ahogy azt Székely Norbert a soproniak vezetőedzője megjósolta, elég tompán kezdett csapata, amelyből a szakvezető a csapatkapitány Eördögh Editet és Jelena Milovanovicsot is pihentette. Védekezésben ugyan gyengélkedett a bajnokcsapat, de támadásban be-bemutattak pár olyan akciót Hontiék, amelyek révén Rigában is nyerni tudtak.


A BEAC bátor, szellemes támadójátékkal Szász és Bagi vezetésével kihasználva a soproniak védekezésbeli megingásait tartani tudta a lépést az MKB-val. Kifejezetten élvezetes, látványos játékot hozott az első szakasz.


A második negyed elején kiegyenlített a vérszemet kapó, ügyesen játszó hazai csapat. A soproniak nagyobb bajba is kerülhetttek volna, ha MacLeod nem játszik olyan káprázatosan. A félidő végén zónavédekezésre állt át a Sopron, ezzel nem tudott mit kezdeni a fővárosi együttes, ráadásul Holt is "feléledt". Szünetben 13 ponttal vezettek a vendégek.


A harmadik negyedben fokozatosan őrölte fel ellenfele ellenállását a soproni csapat, a BEAC-tól időnként futotta egy-egy ügyes felvillanásra, de a soproni csapat végülis gond nélkül hozta a kötelezőt. A záró szakaszban Székely Norbert a jövő szerdai velencei Euroliga-meccsre gondolva pihentette kulcsembereit, Balogh Judit pedig büszke lehet időnként kifejezetten ügyesen játszó együttesére.

EDZŐSZEMMEL
Balogh Judit: -Ritkán szoktunk hatvan pont fölött dobni, remélem, ma edzőpartnereknek jók voltunk.
Székely Norbert: - A szerdai rigai mérkőzés és a tegnapi két kemény edzés ugyan éreztette hatását, de ezzel együtt is jobb játékot vártam.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu