Fehérbe borulhat Pécs városa

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 29. 17:19
Péntek este folytatódhat a mese a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjében. A két győzelemig tartó párharc első mérkőzésén mindkét élcsapatunk győzelemmel zárt. A MiZo Pécs együttese óriási izgalmak közepette verte idegenben egy ponttal az Umana Reyer Veneziát, míg az MKB Sopron pedig otthon ütötte ki a Wisla Can-Packet. A baranyaiak játékosai saját honlapjukon arra kérik szurkolóikat, hogy a mérkőzésre fehér felsőruházatban menjenek ki, ezzel is érzékeltetve az összetartozást. A soproniak edzője, Székely Norbert honlapunknak elmondta, reméli az első összecsapáshoz hasonló iramban tudnak majd játszani a visszavágón is.


Még mindig nem lehet tudni, hogy egyik meghatározó játékosával, vagy nélküle kell-e felvennie a kesztyűt a Pécsnek az Umana Reyer Veneziával. Mint ismert, Vajda Anna, a baranyaiak válogatott klasszisa az első mérkőzés első negyedében szenvedett bokasérülést – mint később kiderült, részleges bokaszalag szakadást –, és várhatóan csak közvetlenül a mérkőzés előtt dől el, hogy pályára léphet-e.

 

Velencében óriási bravúrt hajtott végre Fűzy Ákos csapata, hiszen bár Iványi Dalmáéknak voltak jó szakaszai a mérkőzésen, ám az utolsó percekben úgy tűnt nem lesz meg a nagyon fontos siker. Valódi mezőnyjáték helyett ekkor jöttek, és két másodperccel a vége előtt Brooke Queenan kettőt is értékesítve 61-60-ra fordította az állást. Egy ilyen sikerrel hatványozottan megnőtt a pécsiek esélye a legjobb négy közé jutásra.

 

A csapat nem akarja a véletlenre bízni, és hivatalos honlapján saját szurkolóit is összefogásra buzdította. A játékosok és a vezetők arra kérik ugyanis drukkereiket, hogy mindannyian fehér felsőruházatban buzdítsák a csapatot péntek este, ezzel is érzékeltetve az összefogást.

 

Az MKB Sopron már egy sokkal simább mérkőzésen tudta megszerezni az 1-0-s vezetést összesítésben a lengyel Wisla Krakow ellen (81-58). Székely Norbert, a soproniak sikeredzője a tegnapi meccs kapcsán megjegyezte: ha pénteken is abban a hatalmas iramban tud kosárlabdázni együttese, mint kedden, akkor már Krakkóban kiharcolhatja a továbbjutást. A hatalmas tempó, amelyet a meccs elejétől diktálni próbált csapata, szünet után tette meg hatását, akkor már nem tudta az MKB-val tartani a lépést a Wisla.

 

A soproni szakvezető tisztában van vele, bár számszerűen és lélektanilag is előnyben van a csapata, nagyon nehéz csata vár tanítványaira Krakkóban:

 

"Az igaz, hogy ellenfelünknek a holnapi mérkőzés az egyetlen esélye, hogy versenyben maradjanak, tehát a Wisla győzelmi kényszerrel, nyomás alatt játszik majd, ám saját megszokott környezetében teszi ezt pénteken. A krakkói szurkolók pedig Sopronban is ízelítőt adtak abból, milyen hangulat várhat a lányokra, nagy kérdés, a közönség, valamint a győzelmi kényszer hogyan hat majd ellenfelünkre. Azt gondolom, edzett a csapatom, a különleges külső körülményeket is képes elviselni. Bár összesítésben egy-nullra vezetünk, innen még akár két egypontos vereséggel is ki lehet esni, erre azonban gondolni sem akarok. Az első meccs semmit nem számít, és mi még annál is tudunk jobban kosárlabdázni, ahogy kedden tettük."

 

Székely Norbert még az első meccsre utalva, annyit mondott:

"Csapatszinten elégedett lehettem, egységként védekezésben és támadásban sem nagyon találhattam kivetnivalót, és ahhoz, hogy Krakkóban be tudjuk fejezni a párharcot - mert ez a célunk -, erre továbbra is szükség lesz. Amiben hiányérzetem volt kedden, az néhány egyéni teljesítmény. Amennyiben a kedden látott iramban, az akkor nyújtott csapatjátékot tudjuk nyújtani - ami persze idegenben sokkal nehezebb, mint otthon - és lesz több kiemelkedő egyéni teljesítmény, akkor már Krakkóban lezárhatjuk a párharcot és továbbjuthatunk."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu