Botrányba fulladt a Tel-Aviv kosármeccse

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 6. 15:08
Palesztin rendbontók zavarták meg tegnap a spanyol Barcelona és az izraeli Maccabi Electra kosárlabda Euroliga mérkőzést. A fanatikusok a pályára rohanva nemzeti lobogókkal tüntettek Izrael országukkal szemben tanúsított politikája ellen. Az akciót a spanyol csapat szurkolóival is megszervezhették, hiszen amint elkezdődött a balhé a csarnok különböző pontjain megjelentek a háború ellenes transzparensek és a Barcelona fanatikusai is elkezdték skandálni az arab ország nevét.


A találkozó kezdetén semmi sem utalt arra, hogy nem a Barcelona első TOP 16 közötti győzelméről fog írni a világsajtó, ám a játékrész közepén egy férfi zászlót lengetve keresztülrobogott a pályán.

Innentől kezdve elszabadult a pokol a Palau Blaugranában, hisz mint kiderült nem egy magányos partizánakcióról volt szó, sokkal inkább egy szervezett tüntetésről Izrael állam politikája ellen.

Az arab férfit társai megpróbálták követni, ám a kiérkező rohamrendőrök megfékezték őket. A lelátón helyet foglaló többi tüntetőt azonban nem sikerült ilyen gyorsan lekapcsolniuk, így pár másodperc múlva már az egész stadion "Palesztina...Palesztina" rigmusoktól zengett.

A biztonságiaknak 20 percig tartott, amíg összegyűjtötték a "gyanús alakokat" a csarnokban.

A következő időszakban rengeteg olyan sporteseményt rendeznek a Európában, ahol izraeli sportolók is indulnak. Az aktivisták igéretük szerint az összesre terveznek megmozdulásokat.

A BOTRÁNYOS JELENET

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu