Bencze Zoltán a szemműtét után már edz

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 15. 16:22
A pécsi férfi kosárlabdacsapat, a PVSK-Pannon Power válogatott centere, Bencze Zoltán egy szemműtét után ismét edzésbe állt. A sebészi beavatkozás a Debrecen elleni mérkőzés után vált szükségessé, azonban az együttes érdeke miatt halasztottak. Most viszont már sikeresen túljutott azon a sportoló.


Csupán a 2008-as utolsó hazai meccset kellett kihagynia Benczének, a Körmend elleni otthoni találkozón nem léphetett pályára. A bal szemén végrehajtott orvosi beavatkozás sikeres volt, lassan újra számíthat rá Ivkovics Sztojan, a gárda szakmai igazgatója.

 

Viszont még legalább további két hét kell ahhoz, hogy az ötös poszton bevethető kosaras ismét helyet kapjon az együttesben. A január hetedikén végrehajtott ellenőrző-vizsgálatok ugyan negatív eredményt hoztak, ám ennek ellenére nem szeretnék túlzottan siettetni a visszatérést. Inkább a biztosra mennek, akkor nem lehetnek gondok.

 

„Nem volt egy komoly műtét – mondta a SportHíradó.hu kérdésére válaszolva Bencze Zoltán –, legalábbis ezzel nyugtattak az orvosok. Így nekem sem volt okom a túlzott izgalomra, persze, mindenkinek a saját műtétje a legfontosabb és legveszélyesebb. És mégiscsak a szememet műtötték… Már korábban is volt problémám a szememmel, egészen pontosan a retinámmal, ezért kellett korábban egy ideig védőszemüvegben kosaraznom, aztán a debreceni mérkőzésen kaptam egy újabb ütést, amely végképp meggyorsította a dolgokat. Mivel a műtét után pihennem kellett, a fizikumomat próbálom meg visszaszerezni, elsősorban futással, ami már gond nélkül megy. Utána majd jöhetnek a dobóedzések is, aztán bekapcsolódhatok a csapat munkájába is. Remélem, minél előbb.”

 

A „Párducok”, a PVSK-Panthers egy olyan fantázianév, ami sokszor átsegítette a gárdát a nehéz pillanatokon. Amikből 1947-től kezdve azért akadt jónéhány...

 

Ám mindenkinek jobb, ha létezik olyan támogató, aki a nevét is adja a „mutatványhoz”, vagyis a kosárlabdázáshoz. Ezért mostantól a fekete-fehérek hivatalosan a PVSK-Pannon Power megszólítást használják – jelentette be hivatalosan is Máté János, a szakosztályt működtető gazdasági társaság ügyvezetője.

 

Szóba került, hogy a harmadik számú európai nemzetközi kupában, 2009. őszén esetleg indulhatnának a pécsiek. Ehhez azonban előbb jól kell teljesíteniük a hazai bajnokságban, aztán már csupán egy szövetségi felkérés szükséges hozzá. Ha a körülmények jól alakulnak, akkor lehet szó a nemzetközi szereplésről.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu