A Sopron is megizzadt a Szolnok ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 8. 19:14
Bár jól kezdett, alaposan megszenvedett a szervezett, szívós szolnoki csapat ellen a hétközben Moszkvában hősiesen küzdő MKB Euroleasing Sopron. A bajnokcsapat elsősorban erősebb cseresorának köszönhetően nyert.


KOSÁRLABDA, NB I, NŐK, 8. FORDULÓ:
MKB Euroleasing Sopron - Szolnoki NKK 84-63 (26-13, 23-16, 12-15, 23-19)
Sopron, 600 néző. V: Kellerné Seres É., Juray
Sopron: MACLEOD 13/3, HONTI 12, HOLT 16, Milovanovics 9/3, HORTI 12. Cs: Krivacsevics 8, Eördögh 8, Horváth Zs., HORVÁTH L. 6, Pálvölgyi. Edző: Székely Norbert
Szolnok: Boskovics 12/6, Djelmis 4, SONYÁK 11/3, Kalmár-Nagy 8, HEGEDŰS 14/6. Cs: Szabó V 7/3., Halmai 2, Zele 5/3. Edző: Mészáros Zoltán.
Az eredmény alakulása: 3. p. 8-3, 7. p.: 14-10, 13. p.: 34-17, 16. p.: 36-27, 18. p.:45-29, 24. p.: 53-31, 26. p.: 53-40, 29. p.: 61-42, 33. p.: 63-51, 37. p.: 76-53

A hazaiaknál a Moszkvában megsérült center, Horti Dóra - saját felelősségére - vállalta a játékot, Székely Norbert pedig a kezdőbe nevezte. Amúgy meg ismét szükségjátékvezetők működtek közre.

Az első percekben nyoma sem volt a hazai játékosokon annak a fáradtságnak, amitől a hősies moszkvai helytállás után edzőjük tartott. Labdaszerzések után könnyű kosarakkal gyorsan jelentős előnyre tett szert az MKB.

A negyed közepétől a vendégek a jó dobóformát nyújtó Hegedűs vezérletével kiegyenlítetté tették a játékot, a Sopronnak pedig felállt védelem ellen akadozott a játéka. Az etap hajrájában Eördögh és Horti néhány ügyes megmozdulással gondoskodott róla, hogy megnyugtató előnnyel zárta felvonást a bajnok.

A második szakasz koreográfiája hasonló volt az elsőhöz. Egyoldalú játékkal indult, hamar húsz pont körülire hízott a soproni előny. A negyed közepén azonban a vendégeké volt, néhány kifejezetten szellemes támadást vezetve Sonyák ponterős játéka révén tízen belülre kerültek. Székely időt kért, s csapata Holt és Milovanovics találataival újra megugrott.

A térfélcsere után a Sopron biztosan őrizte előnyét, de a helyenként ügyesen játszó lelkes Szolnoknak volt tartása, s a negyed közepén egy 9-0-s rohammal újra éles lett a mérkőzés. A hazai szakvezető ismét időt kért. Holt "keltette életre" a Sopront, ám ezt a negyedet a pillanatra nem lankadó vendégek nyerték.

A záró szakaszban mutatkozott meg igazán Moszkva "hatása" a soproniakon, ekkor a védekezésükkel próbálták ellensúlyozni tompa támadójátékukat. A vendégek viszont érezték az esélyt, hogy ha nem is nyerhetnek egy igen tisztes eredményt elérhetnek.

A soproniak ha nem is játszottak jól, küzdöttek, s hosszabb volt a kispadjuk, így ha a vártnál nehezebben is, de hozták a kötelezőt, de a roppant kellemetlen stílusú, megalkuvást nem tűrő vendégcsapat is minden dicséretet megérdemel.


EDZŐSZEMMEL:
Székely Norbert: - Fásultan kosárlabdáztunk, a hosszú utazás megviselte a lábakat és a fejeket. Remélem, szerdán a szebbik arcát mutatja a csapat.
Mészáros Zoltán: - Gratulálok a csapatnak, szünet után alkalmazkodott a szükségállapothoz. De mi szükség van minderre?
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu