A Real megint legyűrte a Barcát

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 29. 23:15
Izgalmas ütközetek és hatalmas fordítások. Így lehet összefoglalni a férfi kosárlabdázók Euroliga küzdelmei második csoportszakaszának első fordulóját. Az esélyesek közül mindössze a CSZKA Moszkva, a Tau Ceramica és az Unicaja zárta győzelemmel a játéknapot. Botlott a Barcelona, az Olympiakosz és a Montepaschi Siena is.


E CSOPORT
AJ MILANO (olasz) - OLYMPIAKOSZ (görög) 76-74 (23-20, 19-12, 20-21, 14-21)
Milánó, Forum di Assago, 12000 néző.
AJ MILANO: VITALI 15/9, Price 5/3, HAWKINS 15/9, HALL 13/9, Rocca 5. Csere: Sow 9, Rocca 5, Katelinasz, Micsevics, Sangare
OLYMPIAKOSZ: Pargo 5, Greer 6, Halperin 7, PRINTEZISZ 22, Buruszisz 4. Csere: PAPALUKASZ 7, Pelekanosz 5, Vujcsics 10, Erceg 2, Vaszilopulosz 2, Skorcanitisz 4

 

Újabb hősies győzelmet aratott az olasz AJ Milano együttese, hazai pályán múlták felül az esélyesebb Olympiakoszt.

Az Euroliga első felvonásában a milánóiak hazai pályán már begyűjtötték a CSZKA Moszkva, a Partizan és a Real Madrid skalpját is. Az Olympiakosz kezd gödörbe kerülni, hiszen amióta Josh Childress nem hadrafogható, azóta akadozik a csapat gépezete.

Mindkét oldalon pályára léptek a Dinamo Moszkvából érkezett új igazolások. Hazai oldalon David Price, míg a vendégeknél a New Orleans Hornetsből megismert Jennaro Pargo.

5-0-val indított a Milano és a negyedik játékrészig kezükben tartották a mérkőzést. Hét perccel a végső dudaszó előtt azonban védekezésben összeszedte magát a pireuszi gárda, ami alaposan megzavarta Piero Bucchi csapatát.

65 pontnál befagyott a hazaiak oldalán az eredményjelző, az Olympiakosz pedig vészesen közelített (65-64).

Négy perc volt vissza, amikor Hall hármasával megtört az átok, közel öt perc után dobott ismét kosarat az elkeseredetten támadó Armani Jeans (68-64).

Papalukasz pokoli iramot diktált, a hazai csapat pedig próbálta húzni az időt, kijátszani a támadóidőt. Végül utóbbi taktika bizonyult sikeresnek, egy nem mindennapi utolsó negyed után 76-74 lett a vége.

 

F CSOPORT
REAL MADRID – BARCELONA 85-83 (19-26, 21-19, 19-19, 26-19)
Madrid, Palacio Vistalegre, 12500 néző.
REAL MADRID: R. Lopez 8, BULLOCK 18/6, Hosley 2, Massey 6, REYES 15. Csere: Van Den Spiegel 2, Mumbru 5/3, Hervelle 5/3, LLULL 18/6, Tomas 6.
BARCELONA: Lakovics 7/3, NAVARRO 21/6, Basile 9/6, Ilyasova 5/3, Santiago 6. Csere: Barton 5/3, Andersen 7/3, VAZQUEZ 16, Sada 2, Grimau.

El Clásicót rendeztek Madridban, ahol a két ősi ellenfél, a Real Madrid és a Barcelona csapott össze. Bizakodva várták az összecsapást a hazai szurkolók, hisz csapatuk egyre jobb formába lendül, a spanyol pontvadászatban csatlakozott az élmezőnyhöz.

Arra azonban még talán ők sem számítottak, hogy az első csoportkör után a legjobb mérleggel (9-1) továbblépő Barcelona elleni mérkőzést megfordítják. Nyolc perccel a vége előtt ugyanis még tíz ponttal a vendégek vezettek.

A mérkőzés hőse a csereként pályára lépő Sergio Llull lett, akinek a vezetésével egy 9-0-ás rohamot indítottak a madridiak és egy perccel a záró negyed vége előtt először vették át a vezetést (81-78). A drámai végjátékból végül a Madrid jött ki jobban.

VIDEÓ: Nézze meg a Real Madrid-Barcelona mérkőzés legszebb pillanatait!

 

Az első forduló további eredményei:

E CSOPORT

  • Tau Ceramica (spanyol) - Asseco Prokom (lengyel) 99-77
    Nem hozott szoros mérkőzést a Tau és a leggyengébb mérleggel a TOP16 közé került Prokom mérkőzése. Az egyetlen izgalmas momentumot Tiago Splitter meccs előtti sérülése jelentette, aki valószínűleg több találkozóra partvonalon kívülre kerül.

F CSOPORT

  • Maccabi Electra (izraeli) - Alba Berlin (német) 96-66
    A várakozásnak megfelelően a Maccabi irtózatos iramot diktálva az összes negyedet behúzva átgázolt a német bajnokon.

G CSOPORT

  • Lottomatica Roma (spanyol) - Unicaja (spanyol) 75-88
    Fontos győzelmet szerzett idegenben az Unicaja. Haislip 22 ponttal terhelte a rómaiak kosarát.
  • Panathinaikosz (görög) - Partizan (szerb) 81-63
    A szezon kezdetekor éppen a Partizantól Görögországba szerződött Nikola Pekovics 26 pontjának is köszönhetően magabiztos győzelmet aratott Zeljko Obradovics együttese a Partizan ellen.

H CSOPORT

  • Fenerbahce (török) - CSZKA Moszkva (orosz) 48-66
    A fanatikus török szurkolótábor és az Euroligában első mérkőzését játszó Gordan Giricek sem tudott segíteni a Fenerbahce együttesén. A címvédő oroszok igazi védekezőiskolát tartottak, 48 ponton tartva ellenfelüket.

  • Cibona (horvát) - Montepaschi Siena (olasz) 88-81
    Az Euroliga idei felfedezettjének, Earl Callowaynek köszönhetően a horvát bajnok óriási mérkőzésen győzte le a végső győzelemre is esélyes Montepaschit.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu