A női kosárválogatott újabb győzelme

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 10. 20:22
A Rátgéber László szövetségi kapitány által irányított magyar női kosárlabda-válogatott biztos, 26 pontos (85-59) sikert aratott Miskolcon Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Románia ellen. Csapatunk így 4/3-as, míg legyőzött ellenfelünk 1/6-os mutatóval várja a záró fordulót a C csoportban.


MISKOLC, NŐI EB-SELEJTEZŐ, C CSOPORT, 7. FORDULÓ:
Magyarország – Románia 85-59 (16-21, 19-12, 29-14, 21-12)
Miskolc, 1400 néző. Vezette: Mrdak (szerb), Volejnik (cseh).
Magyarország: Englert 10/9, Fegyverneky 20/6, Vajda 15, Bujdosó 8/3, Ujhelyi 11. Csere: Fűrész 8/6, Vida 3/3, Horti 6, Krivacevic 4, Somogyi. Szövetségi kapitány: Rátgéber László.
Románia: Parau 18/3, Mandache 8/6, Vass 9, Vescan 5/3, Pascalau 10. Csere: Diacona 2, Cutas 7/3, Meszaros, Rus, Morosan, Orosz, Nacu. Szövetségi kapitány: Jan Moraru.
A csoport másik mérkőzésén: Szlovákia – Horvátország 67-52.

 

A mieink kezdő ötösét Englert, Bujdosó, Fegyverneki, Vajda és Ujhelyi alkotta A drukkerek hangulata tovább javult az első néhány percben, hiszen remekül kezdett a fiatal magyar válogatott. A kezdeti meglepettség után a vendégek is magukra találtak, és előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették.

 

A románok magabiztosan dobtak középtávolról, így az első negyedet ötpontos vendégvezetéssel zárták a csapatok (21-16). A találkozó második felvonásában már több pontos és biztató megmozdulást láthatott a mieinktől a publikum, viszont büntetőből sokat rontottunk. Ujhelyi labdaszerzésben javult föl, Fegyverneki és Bujdosó pedig távolról volt eredményes. Harcolt, küzdött a magyar csapat, ennek pedig gyorsan meglett az eredménye. A mieink fordítottak, ha csak minimális különbséggel is, de vezetéssel vonulhattak a nagyszünetre (35-33).

 

A Rátgéber-csapat harcossága nem hagyott alább a meccs második felében sem, sőt ha lehet mondani: még egy lapáttal rátettek a lányok. Egymás után szerezték a szebbnél-szebb kosarakat, a túloldalon pedig már csak elvétve érkezett válasz a románok részéről.

 

Vajdát a térdsérülése hátráltatta, de mivel ő is kellően bemelegedett, az ellenfelétől egyre inkább el tudott szakadni a magyar csapat. Az utolsó játékrésznek már teljesen nyugodtan vághatott neki rendkívül fiatal válogatottunk.

 

A románok fizikálisan sem tudtak fölnőni ehhez a feladathoz, így a csereként beállt magyar játékosok is villoghattak. A végére örömkosárlabda, és hálás miskolci közönség. A mieink ezzel a sikerrel megőrizték esélyüket az Eb-részvételre, a csapat szombaton Horvátország ellen, idegenben folytatja a szereplését.

EDZŐSZEMMEL:
Rátgéber László: - Zsinórban a hetedik mérkőzésünket játszottuk le, örülök, hogy ugyanúgy tudtunk harcolni, mint korábban. Megint lehet beszélni magyar női kosárlabdáról, nem mellesleg olyan pozícióban vagyunk, hogy akár még tovább is juthatunk.
Jan Moraru: - Nagy volt a különbség a kezdőötös, illetve a cserepadon ülők tudása között. Ezt ma nem tudtuk egyensúlyozni.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu