Nick Fazekas francia élcsapatba igazolt

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 11. 15:42
A magyar felmenőkkel is büszkélkedő Nick Fazekas a francia kosárlabda-bajnokság második helyezettjéhez, az ASVEL Lyonhoz szerződött. A 23 éves játékos az idény eddigi részét a belga Oostende csapatánál töltötte.


A nevadai egyetemen nevelkedett centert 2007-ben draftolta a Dallas Mavericks. A texasiaktól távoznia kellett, mivel szükség volt egy helyre a keretben Keith Van Hornnak, aki a Jason Kidd-igazolás égisze alatt érkezett a dallasiakhoz.

 

2008. február 27-én a Los Angeles Clippershez szerződött, ahol 22 találkozón lépett pályára.

 

A 2008-2009-es előszezont a Denver Nuggetsben töltötte, de nem kapott szerződést a coloradóiaktól, így az idényt már Európában, a belga Oostendében kezdte.

 

Az egykoron Gulyás Róbertet is foglalkoztató ASVEL Lyonnak szüksége volt egy centerre, az eltanácsolt Eric Campbell helyére, így került képbe a magyar válogatottal is szóba hozott játékos.

 

A pénteki orvosi vizsgálatot követően az idény végéig szóló szerződést írt alá a francia bajnokság második helyezettjéhez, így akár már a hétközi Európa-kupa mérkőzésen, az ukrán Mariupol elleni találkozón pályára is léphet új csapatában.

 

"Szükségünk volt egy erőteljes játékosra, aki felveszi a versenyt szerdán a Mariupol magas emberei ellen. Ő kell nekünk. Minőségi játékos, aki jól passzol, jól dob és ráadásul kiválóan szedi a lepattanókat is" – nyilatkozta a francia csapat edzője, Vincent Collet.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu