Nekimennek a csajok Ukrajnának az Eb-n

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 8. 11:44
A franciák ellen aratott létfontosságú győzelmével Macedóniában tartotta magát a magyar női kézilabda-válogatott, amely kedden 16:15-től Ukrajnával meccselhet az Európa-bajnokság középdöntőjének I. csoportjában. Vanyus Attila csapatvezető a SportHirado.hu-nak elmondta: a csoportszakaszból való továbbjutás ellenére sem bontottak pezsgőt legjobbjaink, inkább csendben, koncentráltan készülnek legyőzni Ukrajnát.


„Korai lett volna ünnepelni, ez egyértelmű - számolt be Vanyus Attila a vasárnapi franciák ellen aratott diadal után történtekről. - Hol vagyunk még a végétől! A tény, hogy továbbjutottunk, örömteli, ám ahhoz, hogy a középdöntőt is sikerrel vegyük, mindhárom meccsünket meg kellene nyernünk.”

 

Valóban, csakhogy a feladat cseppet sem ígérkezik könnyűnek a csoportjából mindössze egy pontot továbbvivő magyar nemzeti együttesnek, hiszen - sorrendben - Ukrajna, az olimpiai bajnok Norvégia, valamint Spanyolország vár a mieinkre.

 

„Éppen most megyünk át Ohridba, a másik helyszínre - folytatta a csapatvezető. - Sokat beszélgettünk a vasárnapi meccsről is, amelyet egyértelműen a csapatmunkánkkal nyertük meg. Dicséretes, hogy a húzónevek mellett ezúttal a többiek, elsősorban Herr, Bulath, Vincze és Szűcs is felnőttek a feladathoz. Ezenkívül a védekezésünk is sokat javult.”

 

Kétségtelenül így van, hiszen míg az elmúlt években rendre harminc gól felett kaptunk a nagy tornákon, addig az elmúlt három találkozón egyszer sem kapituláltunk ennyiszer. Az ukránok ellen azonban nemcsak védőinkre, támadóinkra is komoly feladat vár.

 

„Nem lesz egyszerű Ukrajna ellen, még akkor sem, ha sokkal esélyesebbek vagyunk. Bízunk az újabb jó eredményben, ehhez viszont támadnunk kell, sok-sok gólt lőnünk. Bár a legjobb négyhez muszáj mindhárom találkozónkat hoznunk, egyelőre természetesen most csak erre az összecsapásra koncentrálunk. Bármi megtörténhet, mindenki fiatalított, a mezőny kiegyenlítettebb lett.”

 

A válogatott hétfőn este 19:00 órától tartja meg soron következő edzését, már az új helyszínen. A tréninget elemzés előzi meg, amelynek keretében várhatóan az ukránok elleni sikeres taktikáról beszélnek majd az érintettek...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu