Átlépett saját árnyékán a Fehérép-Alcoa

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 29. 19:49
A múlt heti ferencvárosi vereség után ezúttal már győzni tudott a Hódmezővásárhely elleni összecsapáson a Fehérép-Alcoa, 30-24-re a női kézilabda NB I 10. fordulójában. A mérkőzést azért hozták előbbre, mert a székesfehérváriak a hétvégén nemzetközi kupamérkőzést játszanak Görögországban.



NŐI KÉZILABDA NB I, 10. FORDULÓ:

FEHÉRÉP-ALCOA FEHÉRVÁRI KC - ASA-CONSOLIS HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI NKC SE 30-24 (14-12)


Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Dobrovits Csaba, Dr. Tájok Péter

Fehérép-Alcoa FKC: SZIKORA M. (23 védés) – Kovács A. (1), BERNTAVICIUTE L. (10), Nikolics V. (3), SITI E. (3), TRISHCHUK K. (4/1). Vaszari V. (4). Cserék: Djerics S., Petróczi V. (kapusok), Kamper O., Lévai Zs. (1), Emberovics M. (1), Szegedi O. (1), Vijunaite S. (2). Vezető edző: Sótonyi László

Hódmezővásárhely: ABRAMOVICS A. (6 védés)- Lovász Zs. (2), Nyikolajenko O. (5), Gertsmár R. (1), Gaál A., JÓKAI N. (3), KOROKNAI V. (3). Cserék: Vörös H.(kapus, 6 védés), Földes K., Pollakova A. (2), Fülöp A., Szepesi I., WOLF A. (8/6), Antal J. Vezető edző: Farkas József.

Kiállítások: 14 perc (Vaszari Virág 58. percben piros lap), ill. 8 perc.

Büntetők: 1/1, ill. 7/6.

Az eredmény alakulása: 8. p.: 5-2, 18. p.: 10-7, 25. p.: 12-9, 36. p.: 16-14, 45.p.: 21-18, 54.p.: 24-21.

 

Fehérváron a szerdai nap általában sporteseményekben gazdag. Ezúttal a labdarúgók Ligakupa-összecsapása és egy nemzetközi kosárlabda-mérkőzés is enyhítette a női kézilabdások bajnokijára kilátogató szurkolók létszámát.

Jól kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, hiszen kétszer is betaláltak Szikora Melinda kapujába. Ettől lehet, hogy megnyugodtak, mert eladott és felelőtlenül ellőtt labdák miatt a fehérváriak zsinórban hat gólt szereztek. Ezután felváltva estek a találatok, mindkét oldalon bravúrosan védtek a kapusok.

A fordulás után hamar elhúzott a hazai csapat négy góllal, de sokat játszottak emberhátrányban, ezzel feljöttek a vásárhelyiek. Litván idegenlégiósuk Bernataviciute most kezdett bemelegíteni és három góllal köszönt be Vörös kapujába.

Az utolsó hat percet keményen megnyomta a hazai csapat és végül a tíz gólos litván átlövőjük és a parádésan védő Szikora kapus jóvoltából biztosan nyerték meg a rangadót.


EDZŐSZEMMEL:
Sótonyi László: Remélem, hogy ez a két pont önbizalmat ad a hétvégi EHF-kupa mérkőzés előtt. Ezzel a győzelemmel végre átléptük saját árnyékunkat.
Farkas József: Sokkal lendületesebben játszott a Fehérép, nem tudtuk megállítani a lerohanásaikat.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu