Majdnem elbohóckodta előnyét a Calgary

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 7. 08:04
Nem sokon múlt, hogy leégesse magát a Calgary Flames, hiszen a "Lángosok" az első negyedben már néggyel is vezettek, ám csupán 7-6-ra tudták hozni otthonukban a Nashville Predators elleni találkozójukat az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. Pénteken amúgy igazi nagyüzem volt a bajnokságban, ugyanis 11 meccset játszottak le. A Los Angeles Kings a Florida ellen éledt fel, a Philadelphia Ottawában tanulta meg a leckét, a Sharks csak szétlövés után nyert San Joséban a vendég St. Louis ellen. A legutóbbi Stanley Kupa-döntős Pittsburgh megtartotta a pontokat az Edmontonnal megvívott összecsapáson. A péntek egyetlen idegenbeli győzelmét a Minnesota Wild aratta a korábban szebb napokat látott Coloradóban.


Craig Conroy ezekben a pillanatokban bizonyára az igazak és a győztesek álmát alussza. A Calgary veteránja a keddi, Phoenix elleni vereséghez vezető bakik után nyilatkozta azt, képtelen volt elaludni, annyira fájt a bukás.

 

Craig Conroy most nyugodtan pihenhet, megtette, amit lehetett, s mint az a Nashville elleni pénteki összecsapás vége felé kiderült, aranyat, no jó, fontos pontokat ért a hokis remek játéka a nyitó harmadban.

 

Két pazar gólt is ütött az első harmadban, ebből az elsőt emberhátrányból, majd adott egy gólpasszt, a második periódus elején pedig már 5-0-ra is vezettek a vendéglátók. Ki mert volna arra gondolni, hogy felkúszik az ellenfél, s gyors egymásutánban két 5 a 3 elleni leosztásból is góllal kerül ki.

 

Így történt, a Flames szerencséjére azonban hiába nyerte meg a két hátsó játékrészt a Predators, győznie nem sikerült - többek között Craig Conroy kiváló teljesítményének hála.

 

Öt vesztes meccs után végre a Los Angeles Kings is tapsolhatott örömében, a "Királyok" a Florida Pantherst verték meg otthon szűken, 3-2-re - a "Párducok" most tartanak zsinórban öt nyeretlen találkozónál...

 

A játéknap legnagyobb vereségébe a Philadelphia szaladt bele, ehhez egészen Ottawáig kellett menniük. A Senators könnyed 4-1-gyel zavarta haza a vendégeket, Chris Neil még azt is „megengedhette" magának, hogy 18:19 percnél az üres kapuba passzintsa a negyedik, mindent eldöntő találatot.

 

A San Jose úgy nyerte meg szétlövés után 5-4-re a St. Louis Blues elleni derbijét, hogy az első párok után már hátrányban volt, mi több, Dan Doyle révén az utolsó, harmadik duónál tudta visszahozni egálra a büntetőpárbajt. Ryane Clowe beverte, Patrik Berglund eltévesztette, így végül elhúzták a Blues nótáját.

 

A legutóbbi nagydöntő vesztese, a Pittsburgh is majdhogynem pórul járt, Miroslav Satan és Petr Sykora két-két, illetve Max Talbot egy góljával már ők is 5-0-ra elhúztak, aztán jött az Edmonton és kis híján elcsúsztak az "Olaj"-on a "Pingvinek". 5-4 ide, nem sokon múlt hát, hogy a meccs viszont oda legyen.

 

A Minnesota egyedüliként nyert idegenben, 3-1-gyes sikert könyvelhettek el a Colorado otthonában, míg a leggólszegényebb mérkőzést Phoenix játszotta Vancouverben - mindössze 1-0-ra nyert a Canucks.

 

 

NHL, EREDMÉNYEK:
Atlanta Trashers-New York Islanders 4-3
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 5-2
New York Rangers-Tampa Bay Lightning 5-2
Pittsburgh Penguins-Edmonton Oilers 5-4
Washington Capitals-Carolina Hurricanes 3-2
Ottawa Senators-Philadelphia Flyers 4-1
Colorado Avalanche-Minnesota Wild 1-3
Calgary Flames-Nashville Predators 7-6
Vancouver Canucks-Phoenix Coyotes 1-0
Los Angeles Kings-Florida Panthers 3-2
San Jose Sharks-St. Louis Blues 5-4 (szétlövés után)

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu