Hossa két gólt lőtt volt csapatának

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 25. 07:50
Marian Hossa és Henrik Zetterberg vezetésével nyert a Detroitt Red Wings az Atlanta Trashers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga 18. játéknapján. Az Ottawa kishíján felállt a padlóról az Anaheim ellen, míg a Philadelphia New Jerseyben diadalmaskodott.



Egy biztos: a Detroit-Atlanta összecsapásokon nagyon megy a játék Marian Hossának, hiszen a szélső ezúttal két góllal vette ki a részét a Red Wings győzelméből. A szlovák mellett Henrik Zetterberg, a hazaiak ásza is duplázott, míg Chris Osgood harminc lövést hárítva segítette a két ponthoz együttesét magyar idő szerint szombaton hajnalban.


De térjünk csak vissza Hossára néhány szó erejéig, hiszen a két gárda legutóbbi összecsapásán is szerepelt a huszonkilenc éves kiválóság, ám akkor még a Trashers mezét viselte, és azon az összecsapáson mesterhármast ért el, nagyban hozzájárulva, hogy csapata 5-1-re verte január 15-én a későbbi bajnokot.


A szélső azóta játszott a Penguinsben, és miután elvesztette a Stanley Kupáért játszott nagydöntőt, úgy gondolta, hogy az előző szezon bajnokához, a Detroithoz szerződik.

 

„Ha egy korábbi csapata ellen játszik az ember, ahonnan sokakat ismer, az mindig ad egyfajta plusz motivációt – nyilatkozta a hokis, aki 1-1-es állás után az első harmad végén, valamint a második periódus elején szerzett egy-egy találatával megnyugtató előnyhöz jutatta detroitiakat. – Ezen a napon nagyon jól éreztem magam a pályán, és a csapatnak is jól ment, hiszen rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki.”


Igaz, az első húsz perc után még vesztésre állt a Philadelphia a Devils otthonában, azonban ekkor ritmust váltott, fordított, és simán, 6:3-ra megnyerte a találkozót.


Az Anaheim két harmad után hátradőlt az Ottawa otthonában, hiszen a kacsák előnye ekkor már négy gól volt, ráadásul az utolsó húsz percig a védelmük is kiválóan működött, hiszen a negyvenhetedik percig érintetlen volt Jonas Hiller hálója. Ekkor azonban beindult a Senators, és négy perc alatt három gólt is szerzett, nyílttá téve a találkozót. A Ducks szerencséjére negyedik hazai találat nem született, így a vendégeké lett a két pont.

 

NHL, ALAPSZAKASZ, 18.JÁTÉKNAP:
New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 3-6
Columbus Blue Jackets – New York Rangers 1-3
Ottawa Senators – Anaheim Ducks 3-4
Florida Panthers – San Jose Sharks 4-3
Detroit Red Wings – Atlanta Trashers 5-3
St. Louis Blues – Los Angeles Kings 0-4

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu