Bosszút álltak az oroszok a finneken

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 16. 21:28
Elsőként az orosz válogatott jutott a kanadai jégkorong-világbajnokság vasárnapi fináléjába, miután a péntek esti elődöntőben 4-0-ra legyőzte a tavalyi ezüstérmes finn együttest. Az aranycsata másik résztvevőjéről a később kezdődő Kanada-Svédország találkozó dönt.


A tavalyi vb elődöntőjében ugyanebben a párosításban saját hazájukban égtek meg az oroszok a finnek ellen, így természetesen fűtötte a bosszú a szbornaját.

 

A 14. percig kellett várni az első találatra, ekkor Ovecskin, Szjomin és Fjedorov sakk-matt szituációig kijátszották a finn védelmet, amely utóbbi lövése után kapitulálni is kényszerült. (1-0)


A következő etap negyedik percében újabb oktatófilmbe illő jelenet az oroszoktól: Markov tálalt Zaripov elé, aki ahelyett, hogy kapura húzta volna a korongot, visszatette Zaripovnak. A Bars Kazany klasszisa könnyedén mattolta Backtröm kapust. (2-0)


A harmadik játékrész eleje a finneké volt, mégsem tudtak kifogni a brillírozó Nabokov kapuson.

 

Zárásként orosz örömjáték következett: Morozov emberelőnyben talált be az 53. percben, majd a végén Szusinszkij üres kapus góllal állította be a végeredményt két perccel a vége előtt. (4-0)

 

Az orosz nemzeti együttes a Kanada-Svédország összecsapás győztesével mérkőzhet majd a magyar idő szerint vasárnap esti döntőben.

 

A-CSOPORTOS JÉGKORONG VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
ELSŐ ELŐDÖNTŐ, QUEBEC CITY
Oroszország-Finnország 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
Gólszerzők: Fjodorov (14., Szjomin, Ovecskin), Zaripov (24., Markov, Zsinovjev), Morozov (54., Nyikulin, Zsinovjev), Szusinszkij (58., Terescsenko)



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu