Aaron Voros magyar válogatott lenne

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 6. 14:23
„Szeretnék a magyar válogatottban szerepelni” – nyilatkozta Aaron Voros, az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban szereplő New York Rangers játékosa a Duna TV-nek. A hokis ugyan nem beszél magyarul, de büszkén vállalja magyarságát, és szívesen szerepelne hazánk nemzeti csapatában a világbajnokságon.


A 27 éves játékos pályára lépett az NHL prágai idénynyitóján is, ahol csapata kétszer is megverte a Tampa Bay Lightning gárdáját.

 

Voros nagyapja 1956-ban távozott Magyarországról, a játékos már nem is beszél magyarul. Ennek ellenére úgy nyilatkozott, büszkén vállalja magyarságát, és szívesen szerepelne a világ élvonalába feljutott magyar csapatban.

 

Voros érkezését szívesen fogadná a magyar szövetség, Kovács Zoltán főtitkár az MTI-nek elmondta, hogy már felvette a kapcsolatot a játékossal.

 

A helyzetet bonyolítja, hogy Voros nem magyar állampolgár, és ahhoz, hogy a válogatottban szerepeljen, az állampolgárság megszerzése mellett legalább két évet el kellene töltenie új hazájának bajnokságában.

 

A szélső 2007. november 11-én egy Colorado Avalanche elleni bajnokin mutatkozott be az NHL-ben. Az előző szezon alapszakaszában 55 meccsen hét gólt szerzett, a rájátszásban öt találkozón egyszer volt eredményes.

 

Korábban az NBA-ben játszó magyar származású kosaras, Nick Fazekas neve vetődött fel a magyar válogatottban, de az amerikai állampolgárságú játékos még nem mutatkozhatott be a nemzeti csapatban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu