„A végén biztos voltam a továbbjutásban"

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 24. 18:32
VIDEÓ! Az első harmad - itt mehetett el a magyar jégkorong-válogatott számára a feljutás szombaton a divízió 1-es világbajnokság sorsdöntő mérkőzésén Olaszország ellen. 0-2-ről és 1-3-ról volt visszaút, ám Kovács Csaba hiába fogalmazott úgy, biztos volt a harmadik harmadban a továbbjutásban, a sors a Kékekre mosolygott rá. Az itáliaiak a csapategységet éltetik, megérdemeltnek érzik sikerüket és válaszoltak a kritikákra.


Hamar elhallgattatták a tomboló magyar közönséget az olaszok, mikor kétszer mattolták Hetényi Zoltánt az első tíz percben - ez döntő pillanat lehetett, szinte 0-2-ről indultunk. „Mindkét gól peches volt" – jegyezte meg a kapus a SportTV-nek adott nyilatkozatában.

Hogy számított-e ki kezdett a ketrecben az elején lehet feszegetni, a társak nem szerették volna: „Nincs jelentőssége, hogy ki az első számú kapus, mivel ez egy csapat" – válaszolt a kényes kérdésre a harmadik számú hálóőr, Bálizs Bence az első szünetben.

A második harmad 1-3-as állásnál vízválasztó volt, vagy megkapaszkodunk, vagy meglépnek és simán győznek az olaszok. A talpraállás sikerült: „Kétgólos hátrányt dolgoztunk le, hihetelen munka volt" – tekintett vissza Kovács Csaba a Sport TV-n.

Az ellenfelet mintha megtörte volna a második magyar gól a középső játékrészben, és egészen az egyenlítésig jobb volt a hazai gárda. „Az utolsó harmadban biztos voltam benne, hogy mi jutunk tovább" – fűzte hozzá Kovács, jól jelezve a hajrá lélekállapotát.

A mérkőzés összefoglalója (a SportTV felvételei)

Az olaszok 3-3 után időt kértek, és innentől jobban voltak, a hosszabbításban pedig ahogy Kovács fogalmazott, a gól nagyon gyorsan jött. Bálizs elismerte, kevesebbet lőttünk, de mindez talán fel sem tűnt volna, ha nem kell az elejétől az eredmény után futni. 

Ami a vendégeket illeti, a torna legjobb védője, Armin Helfer szakszövetsége honlapján így értékelt: „Nem volt legjobb játékosunk, a csapat nyert. Az első meccsen megmutattuk, egy hajóban evezve érjük el célunkat" – utalt a spanyolok elleni kínkeserves sikerre.

„Sokat támadtak minket az elmúlt héten, de tudtuk, hogy eljön a lehetőség. Végül megérdemelten győztünk" – tette hozzá Helfer, melyhez Rick Cornacchia vezetőedző annyit fűzött hozzá, hogy a náluk jelentkező kapuskérdés nem okozott belső gondokat.

A Gazzetta dello Sport nem győzte hangsúlyozni a Papp László Sportarénában uralkodó félelmetes hangulatot, a tomboló 10 ezer nézőt, amely ahogy fogalmazott a lap, tovább növeli a győztes csapat eredményének értékét.

Az olaszok egy év szünet után visszakerültek a legjobb 16 közé, Magyarország pedig 2012-ben újra próbálkozhat azzal, amely 2008-ban egyszer sikerült.

DIVÍZIÓ 1-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, UTOLSÓ FORDULÓ:
OLASZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 4-3 (3-1, 0-1, 0-1, 1-0), h.u.
Budapest, Papp László Sportaréna, v.: Dumas (amerikai), Dehaen (francia), Fluri (finn)

MAGYARORSZÁG: Hetényi (Szuper) - Horváth A., Tokaji, Sofron, Vas M.   Ladányi, Hegyi Á., Pozsgai, Kovács Cs., Bartalis, Kóger – Sille, Szélig, Palkovics, Sikorcin, Vas J. – Orbán, Benk, Holéczy, Magosi, Galanisz. Szövetségi kapitány: Ted Sator

OLASZORSZÁG: Bellissimo – Hofer, Helfer, Ansoldi, Fontanive, Souza  – Plastino, De Marchi, Scandella, Egger, Insam – Larkin, Johnson, Iannone, Watson, Pittis – Gruber, Lutz, Iori, Felicetti, De Toni. Szövetségi kapitány: Rick Cornacchia

Gólszerző:
Ladányi (13., kettős emberelőnyben), Sikorcin (30.), Vas M. (45.), ill. Souza (4.), Scandella (10., 20., 62., az utóbbi kettőt ee.)

Kapuralövések:
57-48
Kiállítások: 8., ill. 12 perc

VÉGEREDMÉNY:
1. Olaszország 11 pont
2. Magyarország 10
3. Dél-Korea 4
4. Hollandia 3
5. Spanyolország 2

A TORNA LEGJOBB...
csatára: Sofron István
hátvédje: Armin Helfer (olasz)
kapusa: Eum Hjun Szeung (dél-koreai)
legsportszerűbb csapata: a magyar válogatott
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu