A Jesenice 3-2-re győzött a Volán ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 17. 21:39
A székesfehérvári 5-4-es győzelem után hazai pályán is győzni tudott a Jesenice jégkorongcsapata az Alba Volán ellen az EBEL 12. fordulójában. A Volán Couture és Palkovics góljával még vezetett is 2-1-re, de a hazaiak közül Pare duplázott, majd a büntetőknél Rodman kiharcolta a 3-2-es győzelmet.


JÉGKORONG, EBEL, ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ:
ACRONI JESENICE – ALBA VOLÁN 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0) - büntetőkkel
Jesenice, 2500 néző. Vezette: Veit, Riener, Rambausek
ACRONI JESENICE: Hocevar (kapus) – Kranjc, Vidmar, Rodman D., Rodman M., Hebar, Dervaric (1), Robar, Strämberg, Pare 2, Manfreda, Kovacevic, Rebolj, Razingar, Jakopic, Poloncic, Svete, Varl, Brus, Jeglic, Terlikar. Vezetőedző: Doug Bradley
ALBA VOLÁN: Hetényi (kapus) – Horváth A., Byström, Palkovics 1, Ocskay, Fekete, Bonni, Forsyth, Couture 1, Kovács Cs., Martz, Ondrjecik, Jobb, Sofron, Alanen, Benk, Hegyi, Fodor, Nagy, Vaszjunyin. Vezetőedző: Ted Sator
Kiállítások: 30, ill. 20 perc

A szlovén listavezető Jesenice ellen is győzelemre törekedett az egyébként jó formában lévő Alba Volán, s végre bemutatkozhatott a fehérvári együttesben Derek Couture, a kanadai jobbszélső.

A korongos egyelőre próbajátékra érkezett a kék-fehérekhez, de alighanem ennél jobb bemutatkozásra nincs szüksége: az első helyezett otthonában mindjárt góllal debütált. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ahogy várható volt, az esélyesebb szlovének nekiestek a Volánnak, akik tisztában voltak vele: nem kaphatnak annyi kisbüntetést, mint a korábbi mérkőzéseken, mert akkor biztos a vereség.

Ennek megfelelően vigyáztak is a fehérváriak, annyira, hogy közel tíz percig elkerülték a két perces büntetést. A kapott gólt viszont ennek ellenére nem, miután a hatodik percben a kanadai Pare – aki az idei szezonban 11 pontnál jár - Dervaric átadását váltottal előnyre, s nehéz helyzetbe került a Volán.

A harmadban küzdöttek ugyan a vendégek, ám olykor túl hevesen: Sofron, Ondrejcik és Byström is pihenhetett két percet, majd szép lassan véget ért az első játékrész.

A folytatás nagyszerűen kezdődött fehérvári szempontból: Kovacevic szabálytalankodása miatt emberelőnybe került az Alba, amit az imént említett Couture kihasznált alig négy perccel a szünet után, külön öröm, hogy ezúttal nem az első sor hozta össze a gólt, ahogy azt megszokhattuk az eddigi mérkőzéseken.

S ha már az imént a büntetéseket említettük: Rodman és Poloncic egyaránt 10-10 perc büntetést kapott, így felcsillant a remény – még idegenben is. Amivel a vendégek éltek is, s ki más, mint Palkovics Krisztián góljával szerezték meg a vezetést, a gólpasszt Horváth András adta.

Hozzá kell tennünk, hogy a kék-fehérek nem emberelőnyben ütötték be a második góljukat, mert Bonni éppen a büntetését töltötte. Aztán a Volán is belehúzott, csak nem úszták meg a kék-fehérek több kiállítás nélkül, Bonni után Forsyth és Sofron is kapott 2-2- percet, így küzdelmet láthattak a nézők, több gólt azonban már nem.

Hogy a Jesenice nem véletlenül vezeti a tabellát, azt a Volán játékosai is megtapasztalhatták, elég volt egy megingás, Couture kisbüntetése, s Pare azonnal büntetett. 2-2, hét perccel a vége előtt.

Kár volt a bekapott gólért, hiszen többször már nem találtak be a csapatok, így mindkét gárdának az egy pont már biztos volt, következhetett az öt perces hosszabbítás, ami ezúttal sem hozott eredményt, így megint büntetőkkel kellett eldönteni az Alba Volán mérkőzését.

Csakúgy, mint legutóbb a Vienna Capitals ellen, s korábban, Fehérváron, éppen a Jesenicével szemben, ám ahogy eddig mindkét alkalommal, úgy most is alulmaradtak a fehérváriak a büntetőpárbajban, így csak egy ponttal gazdagodtak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu