Vége a szűk időszaknak: nyert a Volán

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 30. 20:20
Katasztrofálisan kezdett a hazai pályán játszó Alba Volán a Klagenfurt ellen az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) alapszakaszának 27. fordulójában, hiszen tíz perc elteltével már 3-1-re elhúztak a vendégek, majd vezettek már hárommal is, de a Volán nem adta fel, s többek közt Fekete kitűnő játékának köszönhetően a sírból hozta vissza a mérkőzést. Horváth góljával egyenlítettek a fehérváriak, s a büntetők a Volán győzelmét hozták.


JÉGKORONG, EBEL, 27. FORDULÓ:
ALBA VOLÁN – EC KLAGENFURT 5-4 (1-3, 2-1, 1-0, 0-0, 1-0) - büntetőkkel
Székesfehérvár, 2900 néző. Vezette: Trilar, Hribar, Rakovic (szlovének)
ALBA VOLÁN: Hetényi (kapus) – Martens 1, Byström, Martz 1, Kovács Cs. (2), Fekete 1 (1), Tokaji, Horváth A. 1, Palkovics, Ocskay, Benk, Jobb, Ondrejcik, Forsyth (1), Nagy G., Sofron, Hegyi, Fodor. Vezetőedző: Ted Sator.
EC KAC: Enzenhofer (kapus) – Ratz, Furey (1), Herburger, Norris (1), Schellanger 1, Brown, Kirisits (1), Brandner, Harand 1, Shantz, Troy, Hager 2, Schneider, Craig (1), Geier M., Schuller, Geier S. Vezetőedző: Manny Viveiros.
Kiállítások: 6 ill. 10+10 perc
A FORDULÓ TOVÁBBI EREDMÉNYEI:
  • Salzburg – Innsbruck 5-4 (1-2, 2-0, 1-2, 0-0, 1-0) - büntetőkkel
  • Graz – Jesenice 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0) – h.u.
  • Villach – Linz 3-6 (2-2, 0-3, 1-1)
  • Vienna – Ljubljana 6-2 (2-2, 3-0, 1-0)


Ted Sator vezetőedző érthetően dühöngött a grazi meccs után, hiszen csapata 34 másodperc alatt kapott három gólt, így nem véletlen, hogy a mester próbálja kevergetni a kártyákat. Már amennyire persze teheti, mert a súlyos büntetéssel visszavetett Alba Volán csak rövid kispaddal, s fáradt játékosokkal tud küzdeni a jobb helyzetben lévő riválisok ellen.

A fehérváriak szakvezetője már a mérkőzés előtt kijelentette, hogy ezúttal Hetényi Zoltán áll a kapuba, ami nem meglepő, előfordult ez már nem egyszer az idei szezonban, de arra még nem volt példa, hogy mögötte ne Szuper Levente, hanem a fiatal Becze Zoltán kapus üljön bevetésre várva.

S nem ez volt az egyetlen meglepetés a mestertől, hiszen gyakorlatilag az eddigi második sor állt fel a kezdésre, vagyis Palkovicsékat is pihentetni próbálja a kék-fehérek trénere.

A sorcsere alighanem zavart okozott a fejekben, miután a KAC első helyzetéből azonnal gólt ütött Hager révén, majd nem sokkal később meg is duplázták az előnyüket: Fodor adta el saját térfelének közepén a pakkot, Schellander lecsapott rá, s jobbról kipókhálózta a hosszú felső sarkot. Nem mondhatjuk, hogy a Volánnak helyzete sem volt, Palkovics, Byström, majd Ocskay is tüzelt, de a gólt mégis Nathan Martz lőtte távolról, szépen a jobb alsó sarokba. Ekkor visszajött a remény, de nem sokáig örülhettek a hazaiak, mert egy kihagyás után Hager második gólját szerezte, az egész fehérvári védelem asszisztálása mellett…

S ekkor jött, ami még idén nem volt: a három lövésből három gólt kapó Hetényi helyett Ted Sator a mindössze 23 éves, saját nevelésű Becze Zoltán állította a ketrec elé, aki pénteken szinte egymaga szolgáltatott szenzációval, midőn a listavezető HC Csíkszereda ellen 42 lövésből 41-et megfogott, s ennek is köszönhetően a Volán farmcsapata a MOL Ligában 4-1-re legyőzte az első helyezettet.

Becze kapus nem volt megilletődve a kapuban, gyors egymásutánban négy lövést is magabiztosan védett, s a harmad végén már a szurkolók a nevét skandálták a lelátón. Közben Hetényi még a szünetben sem mozdult el a cserepadról, nem volt hajlandó bevonulni az öltözőbe…

A középső játékrészben lényegesen többet támadott a Klagenfurt, nem elégedtek meg a vendégek a kétgólos vezetéssel, de sokáig Becze kapust nem tudták megtörni. Erre a harmad közepéig kellett várni, amikor a nagy kavarodás végén Harand a hálóba talált. Hozzá kell tennünk, hogy a fehérvári portás ennek ellenére nagyszerűen védett. Fekete életerős lövése jelezte, hogy a hazaiak nem mondtak le a gólszerzésről, csakhogy a korong keveset volt náluk. A 13. percben aztán kettős kiállítással büntették a vendégeket, s közel háromezer néző bizakodott a szépítésben. Fantasztikus rohamot intézett a Volán, de Palkovics és Martz lövése is lepattant, de húsz másodperccel a büntetések letelte előtt Martens csak mattolta a vendégek védelmét.

A gól rettentően felpaprikázta a hazaiakat, hiszen már öt-öt ellen a mezőnyben is a Volán támadott, mintha csak továbbra is kettős fórban lennének. Enzenhofer kapus egy lövést sem tudott megcsípni, de óriási szerencséje volt: vagy kipattant róla a pakk, vagy hajszállal elkerülte a ketrecet. Két perc volt vissza a harmadból, amikor egy kapusról kipattanó korongot Fekete fantasztikus mozdulattal, félfordulatból küldött a bal alsó sarokba, s ezzel már egy gólra felzárkózott a Volán, ám a szünet kissé rosszkor jött a lendületbe jött Albának.

A hazai lendület a záró játékrészben sem hagyott alább, s bár a játékot helyenként a KAC irányította, a Volán teljes erőbedobással küzdött, a szurkolók pedig - akik fél órával előtte még ébresztőt kiabáltak - parádés hangulatot varázsoltak a lelátóra. Horváth András góljánál felrobbant a csarnok, s aligha gondolta volna bárki is a meccs felénél, 1-4-nél, hogy itt a kékek egyenlíteni fognak. Márpedig így történt, a hazai csapat szívvel-lélekkel küzdött, a közönség hatalmas biztatását élvezve, ami végül az egy biztos pont megszerzéséhez volt elegendő.

Jöhetett a hosszabbítás, ami ugyan nem sok jót sejtetett, hiszen az utóbbi kilenc meccsen - amelyeken kikapott a Volán - kétszer is túlóráztak a fehérváriak, de győzni nem tudtak. Nos, a ráadás nem hozott újabb találatot, így büntetők döntöttek a két bajnoki pont sorsáról, s végül Fekete, majd Kovács Csaba góljára nem tudott büntetőből válaszolni a KAC, s ezzel végre győzött a Volán, megszakítva rossz sorozatát.

EDZŐSZEMMEL:
Ted Sator: - Fantasztikus mérkőzés volt, nagyon örülök, hogy végre győzni tudtunk. Becze Zoli belépése kapcsán az jutott az eszembe: ilyenkor lehetek boldog igazán, hogy edző lettem. De fiatal kapusunkon kívül Sofront és a többiek is nagyon jól játszottak.
Manny Viveiros: - Végtelenül csalódott vagyok, hiszen egy, már megnyertnek hitt meccset veszítettünk el. Ez EBEL erősségét jelzi, hogy bárki nyerhet bárki ellen.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu