Szív nélküli Fradit ütött ki az Újpest

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 15. 21:03
Idegenben nyert a tabella első és második helyén álló csapat, az NZ Stars és az Újpest az élvonalbeli jégkorong-bajnokság középszakaszának vasárnapi játéknapján, míg a Fejér megyei párharcban a dunaújvárosiak nem kegyelmeztek a székesfehérváriaknak.


Szépszámú hazai és kis létszámú, ám annál lelkesebb vendégpublikum előtt élénk iramban indult a találkozó, ám a motiváltabb ferencvárosiakon az sem segített, hogy gyors egymásutánban kétszer is emberelőnyben játszhattak. Nem úgy a lila-fehéreken, akik mindeközben öt másodperc alatt gólra váltották első fórjukat.


A hazaiak lendülete végképp megtört, de nem ám átmenetileg, hanem a fennmaradó 53 percre! Egy passz, egy csel nem sok, annyi sem jött össze a zöld-fehéreknek, akik így jobbára egyéni megmozdulásokkal kísérleteztek, nem sok sikerrel, átütőerővel és gólveszéllyel.

Az Újpestnek sem volt nagy napja, de nekik legalább nem okozott gondot a korongkezelés és a támadásvezetés pontos, lőtt passzokkal.

A 24. percben kettős előnyét váltotta gólra az Újpest, a hazaiak viszont hasonló öt a négy elleni szituációkban gyakran lövésig sem jutottak. Sőt, kettős emberelőnyben Szőke Attila kapus egy kijövetelnél elütött a korong felett, majd botját ellenfele után hajította keserűségben. A büntető ugyan kimaradt, de a szituáció mindent elmondott a két csapat vasárnapi teljesítményéről.

A második felvonás hajrájában már 4-0-ra vezettek a vendégek, amikor egy ártatlan szituációban a már gáncsolás miatt egyébként is a büntetőpadra készülő Rencz Dániel érkezett büntetni, de hiába lökte újpesti ellenfelét hátulról a palánkra, a reváns elmaradt, a kedélyek még azelőtt lecsillapodtak, hogy egyáltalán felborzolódtak volna.

A 49. percben a hatodik aznapi gólját is begyötörte az ellenfele által azért alaposan lehúzott színvonalon korongozó Újpest – négy találatukat a Szőke kapusról lecsorgó korongból szerezték, azt közelről a kapuba szúrva –, majd a hajrában Robert Davisnak köszönhetően azért csak összejött a becsületgól: a légiós fórban játszva a kapu mögötti feladóhelyről váratlanul a ketrec elé csúszott is gyors mozdulattal kilőtte a rövid felsőt.

Pindák László, a hazaiak trénere az első két harmadban még heves gesztikulálások közepette irányította, lelkesítette, korholta övéit, a végén aztán már ő is beletörődött: ezen a napon csapatának semmi nem jött össze és szenvtelenül nézte játékosainak tanácstalan szenvedését a küzdőtéren.

Az NZ Stars Miskolcon az első harmadban tizenkét perc alatt négy gólt vágott a hazaiaknak, ezzel tulajdonképpen el is dőlt a találkozó, amelyen Holéczy Roger háromszor volt eredményes, csapattársa, Szappanos Dávid pedig egy góllal és két gólpasszal zárt.

Az első harmadban még volt tartása az Alba Volánnak Dunaújvárosban, sőt a 35. percig a tisztes kétgólos hátrányban voltak, akkor azonban bennünk eltört valamit, a hazaiak meg nagyon elkapták a fonalat. Öt és fél perc alatt ötször voltak eredményesek – kétszer fórban –, így a vége abszolút kiütés lett. A Dab.Doclerban Peterdi Imre triplázott.

OB I:
KÖZÉPSZAKASZ:
  • Ferencváros - Újpest 1-6 (0-1, 0-3, 1-2)
  • Miskolc - NZ Stars 1-7 (0-4, 1-2, 0-1)
  • Dab.Docler - Alba Volán 11-0 (2-0, 5-0, 4-0)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu