Szétlövéses mentőöv a Red Wingsnek

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 3. 07:18
Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának hétfői játéknapján öt vesztes találkozót követően nyert a címvédő Red Wings, amely Detroitban a büntetőpárbajban bizonyult jobbnak a St. Louis Blues csapatánál.


Bár a bajnokcsapat cseppet sem hasonlítható a szegény emberhez, mostanában a detroitiakat is erősen húzta az ág, no és a riválisok közül aki éppen arra járt feléjük. A Red Wings öt mérkőzésen jutott túl úgy a közelmúltban, hogy elmaradt számukra a győzelem. Igazán nem ehhez szoktak. Az áttörés hétfőn történt meg, igaz csak kínkeservvel, hiszen a vendég St. Louis Blues nem adta olcsón a bőrét és szétlövésre kényszerítették a hazaiakat.

Minden bizonnyal ez a mérkőzés is a Red Wings-vereségek számát növelte volna, ha nincs Marian Hossa. A szlovák légiós a 27. és a 32. percben is egygólos vezetéshez juttatta csapatát, majd eldöntetlen állást követően a hazaiak által 2-1-re megnyert szétlövésben az ő büntetője döntött.


Parázs meccsen nyert otthon az Anaheim egy góllal a Buffalo ellen, a találkozón három páros is verekedésért kapott öt-öt perces kiállítást.

A Red Wingsen kívül a Colorado volt a játéknap másik nagy nyertese: az Avalanche hazai pályán fordulatos körülmények között nyert a vezetést egyszer megszerző, majd a folytatásban kétszer is egyenlítő Calgary ellen. A házigazdák négymeccses nyeretlenségi szériájukat törték meg. A találkozó legjobbja kétség kívül Marek Svatos volt, aki két góllal – köztük csapata negyedik, győzelmet jelentő találatával – és egy assziszttal segítette győzelemhez övéit.

NHL (ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG):
ALAPSZAKASZ, HÉTFŐI JÁTÉKNAP:
  • Detroit Red Wings – St. Louis Blues 4–3-büntetőkkkel
  • Anaheim Ducks – Buffalo Sabres 3–2
  • Colorado Avalanche – Calgary Flames 4–3

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu