Roloson, Heatley és társaik a hoki vb-re

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 14. 12:34
Nyilvánosságra hozták a svájci világbajnokságon szereplő kanadai jégkorong-válogatott névsorát. A tavaly döntőt játszó, előző vb-n aranyérmes társaság névsora, amint azt már megszokhattuk, ezúttal is veretes, mindenképpen az aranyérem esélyesei közé kell sorolnunk őket. Az észak-amerikaiak azonos csoportban szerepel a magyar együttes is, a két csapat április 26-án, 20:15 órakor, az A csoport második fordulójában méri majd össze magát.


A kanadai csapatból mindenképpen élre kívánkozik Dany Heatley neve, aki nem lesz teljesen ismeretlen számunkra, még testközelből sem. A csatár ugyanis ott volt azon a 2004. április végi felkészülési mérkőzésen, amikor a sportági őshazából érkező mesterek a vb-re hangolva a Papp László Sportarénában kiadós verést mértek (9-2) a lelkes, tanulni vágyó magyar együttesre. Heatley azon a találkozón kiválóan játszott, két gólt szerzett.

A 28 éves támadót 2000-ben a második helyen draftolta az Atlanta Thrashers, 2002-ben pedig már az év újoncának választották meg az NHL-ben. Pályafutása során négy All Star-gálán vehetett részt, 2003-ban őt választották meg az MVP-nek, ami a gála legértékesebb, egyben legjobb játékosának kijáró elismerés.

Heatley Németországban született, édesapja, Murray szintén hokijátékos volt a német élvonalban, mígnem egy sérülés miatt visszavonult. Heatley édesanyja német állampolgár, így fiúk jelenleg is kettős állampolgár. A kanadai felnőtt válogatottban a 2002-es vb-n mutatkozott be, 2003-ban és 2004-ben tagja volt az aranyérmet szerző együttesnek. De van két cseppet sem lebecsülendő vb-ezüstérme 2005-ből és 2008-ból. Személyében nemcsak az Ottawa Senators, hanem az NHL egyik ügyeletes sztárjával nézhet majd farkasszemet a magyar együttes.

Bár Heatley a húzónév, azért még jópár ismert játékost felsorakoztat keretében a kanadai együttes, amelyben ott találjuk többek között Dwayne Rolosont (Edmonton), Martin St. Louis-t (Tampa Bay), és Jason Spezzát (Ottawa).

KANADA VILÁGBAJNOKI KERETE:
Kapusok:
Dwayne Roloson (Edmonton Oilers), Josh Harding (Minnesota Wild), Fred Brathwaite (Adler Mannheim)
Hátvédek:
Dan Hamhuis (Nashville Predators), Drew Doughty (Los Angeles Kings), Chris Phillips (Ottawa Senators), Luke Schenn (Toronto Maple Leafs), Shea Weber (Nashville), Ian White (Toronto), Joel Kwiatkowski (Szeversztal Cserepovec)
Csatárok:
Scottie Upshall (Phoenix Coyotes), Derek Roy (Buffalo Sabres), Shawn Horcoff (Edmonton), Mike Fisher (Ottawa), Dany Heatley (Ottawa), Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), Matthew Lombardi (Phoenix), Shane Doan (Phoenix), Colby Armstrong (Atlanta Thrashers), Martin St. Louis (Tampa Bay), James Neal (Dallas Stars), Jason Spezza (Ottawa)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu