Rangadót nyert Dunaújvárosban az Újpest

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 20. 22:23
Hiába vezetett kétszer is két góllal Dunaújvárosban a házigazda Dab.Docler a magyar élvonalbeli jégkorong-bajnokság középszakaszának pénteki mérkőzésén, a vendég Újpest a hosszabbításban megnyerte a rangadót.


Kiss Ákos révén a kilencedik percben vezetést szerezték a hazaiak és hiába egyenlítettek ki a vendégek, a 38. percben már kétgólos volt az Acélbikák előnye (3-1).

A lila-fehérek nem igazán tudták felvenni a motivált hazaiak tempóját, különösen Igor Rufus mozgott tőle szokatlanul idegenül a pályán: az újpesti légióst háromszor állították ki, tulajdonképpen kibérelte magának a büntetőpadot.

Bár egy cseppet sem rendhagyó Zlocha, Sikorcin, Dubek akció végén utóbbi egyre csökkentette a különbséget a 42. perecben (3-2), alig telt el egy perc, Galanisz Nikandrosz visszaállította a kétgólos különbséget (4-2).

Az újpestieket Németh Péter mentette túlórára: a fiatal, tehetséges támadó négy perc alatt duplázott a záró harmad gólokban igen gazdag elején. Ennek köszönhetően kiegyenlítettek a vendégek, akik a 64. percben Juraj Kadlubiak révén a hosszabbításban a győztes találatot is megszerezték.

Az Újpest másodszor nyert a szezonban Dunaújvárosban, először hosszabbításban, a Dab.Docler a lila-fehérek ellen hazai pályán megszerezhető kilenc pontból csupán hármat tudott otthon tartani.

A papírformának megfelelően az NZ Stars biztosan nyert a rájátszásban így továbbra is pont nélküli Alba Volán ellen hazai környezetben: a találkozó Szajbert Patrik triplájával indult, a védő hét perc alatt háromszor volt eredményes. Az újonc káposztásmegyeriek továbbra is az első helyen állnak a középszakaszban.

Nagy árat fizetett a Pesterzsébeten vendégcsapatként négy gólt szerző Miskolc, hogy kétszer is hagyta elmenni a házigazdákat három góllal, hiszen hiába jött fel háromgólos hátrányból minimálisra – 3-0 után 3-2, majd 5-2 után 5-4 – pontot nem sikerült szerezniük.

A sportági szövetség elnöksége jóváhagyta a bajnoki rájátszás további lebonyolításának menetrendjét. Ennek értelmében a középszakaszt követően egy plusz, oda-visszavágós rendszerben – 1.-6., 2.-5., 3.-4. – dőlnek majd el a végső továbbjutók. A három párharc győztese jut be az elődöntőbe, ahol a középszakaszban elfoglalt helyezésük alapján rangsorolják be őket. Az elődöntőben a címvédő, alanyi jogon a szezont a négyben kezdő Alba Volán a harmadik bejutóval játszik, mindeközben az első a másodikkal. A versenyfutás és a papírforma jelen állása szerint a fehérváriak a dunaújvárosiakkal játszhatnak majd a március ötödikén kezdődő elődöntőben, a másik ágon Újpest-NZ Stars párviadalra van kilátás.

OB I:
KÖZÉPSZAKASZ:
  • Dab.Docler – Újpesti TE 4-5 (1-0, 2-1, 1-3, 0-1)-h.u.
  • NZ Stars – Alba Volán 7-1 (3-1, 3-0, 1-0)
  • Ferencváros – Miskolc 5-2 (2-0, 2-2, 1-2)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu