Mély gödörbe került az Alba Volán

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 16. 20:35
Zsinórban negyedik mérkőzését veszítette el az Alba Volán, ezúttal a bajnok Red Bull Salzburg vitte el a pontokat Székesfehérvárról a jégkorong EBEL 21. fordulójában. Hughes góljára Ocskay Gábor még válaszolt, aztán a durvaság és a rengeteg kiállítás kapott főszerepet. Az utolsó tíz percben három gólt ütő vendégek végül magabiztosan, 4-1-re győztek az elfáradt Volán otthonában.


 

JÉGKORONG, EBEL, 21. FORDULÓ:
ALBA VOLÁN – SALZBURG 1-4 (1-1, 0-0, 0-3)
Székesfehérvár, 2600 néző.
ALBA VOLÁN: Hetényi (kapus) – Horváth A., Tokaji, Palkovics, Ocskay 1, Fekete, Bonni, Byström, Couture, Martz, Kovács Cs., Martens, Forsyth, Nagy G., Hegyi, Sofron, Jobb, Ondrejcik, Benk, Fodor. Vezetőedző: Ted Sator.
SALZBURG: Parise (kapus) – Harand, Rebek, Pewal, Koch (1), Kalt (2), Scalzo 1, Siklenka, Latusa, Foster, Trattnig 1, Cibulskis, Sweatt, McDonough, Schwab, Hughes 2, Isopp, Mairitsch, Draschkowitz L., Draschkowitz C. Vezetőedző: Pagé Pierre.
Kiállítások: 57 ill 105 perc.

Nagy volt a teher a mérkőzés előtt a fehérvári vállakon, hiszen a rengeteg utazás és bajnoki miatt egyre inkább fáradó kék-fehérek nem engedhettek meg maguknak több vereséget, lévén utóbbi három összecsapásukon pont nélkül maradtak.

Ráadásul bosszantó, hogy éppen a tabellán mögöttük elhelyezkedő együttesektől szenvedtek vereséget, de az EBEL már csak ilyen: bírni kell a hajszát.

A Salzburg nem éppen a legkellemesebb ellenfél a javítást illetően, bár idén egyszer már sikerült legyőznie Ted Sator alakulatának 3-2-re a tavalyi bajnokot, ellenben idegenben sima 2-0-s vereséget szenvedtek Ocskayék.

Most viszont már pontot, pontokat akart szerezni a fehérvári egylet, a kezdés azonban nem sikerült valami fényesre.

Alig telt el öt perc a mérkőzésből, amikor John Hughes góljával megszerezte a vezetést a Red Bull, de tíz perc múlva Ocskay Gábor kiegyenlítette a hátrányt. Bíztató volt a fehérváriak játéka, már csak azért is, mert a hazai találat során a Volán Couture kisbüntetése miatt emberhátrányban volt…

Aligha fordul elő hasonló, de a második harmadban összesen 42 perc büntetést kaptak a két együttes játékosai, így a mérkőzés korántsem a szép egyéni- és csapatjátékról szólt, hanem az adok-kapokról. Látható volt, hogy senki sem akar veszíteni, talán a túlzott akarás, a tét miatti nyomást próbálták a korongosok egymáson levezetni.

A záró játékrészben sem változott sajnos a kép, sokkal inkább a küzdelem dominált a jégen, igaz, hogy ezúttal „csak” 27 percet töltöttek a Volán és a Salzburg játékosai a büntetőpadon.

A záró tíz percre viszont a vendégek tudták sokkal jobban felszívni magukat, s Bonni öt perces kiállítása miatti emberelőnyből két gólt is ütöttek Trattnig és Scalzo révén, amivel végképp eldöntötték a két pont sorsát.

A végén Sator mester lehozta Hetényi kapust, de ezúttal balszerencséje is volt a hazaiaknak, hiszen Hughes a negyedik salzburgi góllal megadta a kegyeldöfést a kék-fehéreknek.

Sokszor leírtuk már, de most is ezt tesszük: az Alba Volán nem búslakodhat a vereség miatt, hiszen kedden Jesenicében, pénteken Linzben javíthatnak. Nem lesz könnyű négy veresség után kétszer is idegenben…


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu