Ferencvárosi bravúr: keddet érő nyolcas

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 1. 22:16
Második csapatként az Újpest, harmadikként az NZ Stars jutott be az élvonalbeli férfi jégkorong-bajnokság elődöntőjébe, ahol majd éppen egymás ellen vihetik dűlőre: melyikük jut be a fináléba. Nem csatlakozott viszont hozzájuk a Dab.Docler, amely háromgólos vereséget szenvedett az FTC otthonában, utóbbi páros esetében kedden harmadik mérkőzés dönt majd a továbbjutásról.


A lila-fehérek pénteken hazai pályán 8-3-re ütötték ki az Alba Volán II-t, a második mérkőzés hasonlóan simán alakult. Az újpesti összecsapáson hét pontot - öt gólt és két gólpasszt - vállaló Vladimir Dubek ezúttal megelégedett egy assziszttal. Az esélyesebb lila-fehérek az első harmad közepén öt és fél perc alatt két gólt lőttek. A vendégek mind a négy találata azonos létszám mellett született, pedig összesen tizenhét kétperces kisbüntetést hozott az összecsapás.

Parázs meccset játszott a Stars Miskolcon. A fővárosiak kétgólos előnyre tettek szert a 24. percre, így a házigazdák csak kapaszkodhattak. A hajrában másodszor is meg tudták közelíteni a vendégeket a Jegesmedvék, de egyenlíteniük nem sikerült, így eldőlt, hogy a párharcot a fővárosiak nyerték, akik az elődöntőben régióbeli riválisukkal, az Újpesttel játszhatnak majd. A miskolci találkozón is csak kiállítás volt, de gól előnyből – és hátrányból – sem született.

Gólokban rendkívül gazdag mérkőzést játszott egymással a Ferencváros és a Dab.Docler Pesterzsébeten, amelynek a végén a zöld-fehérek győztek és kiegyenlítették összetettbeli hátrányukat, döntő csatára kényszerítve ezzel a papíron esélyesebb, pénteken Dunaújvárosban őket négy góllal (6-2) legyőző Acélbikákat.

A négy gól különbség majdhogynem most is megvolt, csak nem úgy. Pindák László csapatán érződött: az utolsó szalmaszálba próbálnak meg kapaszkodni, már ami a négy közé jutást jelenti. Tíz perc némaság után beindult a gólözön: a Ferencváros elhúzott 3-0-ra, majd a 43. perc elejéhez érve remek második harmadot követően már 7-1-re vezetett.

A hajrában feljöttek a vendégek, közelebb kerültek a zöld-fehérekhez, de így is harmadik mérkőzésre lesz szükség, amelyet kedden Dunaújvárosban rendeznek majd meg. A Ferencváros a szezonban egyszer ütött hat gólnál többet ezt a vasárnapi mérkőzést megelőzően az ob I most zajló kiírásában: Székesfehérváron 10-5-re verték az Alba Volán II-t, még az alapszakaszban.

A címvédő Alba Volán nagycsapata alanyi jogon került a négy közé, a kiemelt fehérvári társulat, akikkel a szezonban tétmeccsen még egyetlen honi rivális sem mérkőzhetett meg, ellenfeleire vár. Az elődöntőben Ted Sator együttese a Dab.Docler-Ferencváros versenyfutás továbbjutójával játszhat majd.


OB I:
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 2. MÉRKŐZÉSEK:
  • Alba Volán II – Újpest 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)
  • Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 az Újpest javára
  • Miskolc – NZ Stars 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
  • Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 az NZ Stars javára
  • Ferencváros – Dab.Docler 8-5 (2-0, 4-1, 2-4)Az állás: 1-1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu