A Volán megizzasztotta a listavezetőt

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 25. 21:50
Fantasztikus bravúrt hajtott végre az Alba Volán azzal, hogy az első helyezett Vienna Capitals otthonában a rendes játékidőben 3-3-as döntetlent ért el, miután Ocskay Gábor másfél perccel a vége előtt egyenlített. A hosszabbítás sem hozott gólt, így a büntetőkre maradt a döntés, amelyen a bécsiek koncentráltak jobban, s Bjornlie találata a hazaiak győzelmét jelentette.


JÉGKORONG, EBEL, 25. FORDULÓ:
VIENNA CAPITALS – ALBA VOLÁN 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Bécs, 2800 néző. Vezette: Borut Lesnjak (Gregor Korosec, Ales Lesnjak)
EV VIENNA CAPITALS: Labbe (kapus) – Casparsson, Bjornlie, Dolezal, Selmser, Tropper, Lynch, Ignatjevs, Healey, Gallant, Riihijarvi, Werenka, Teppert, Lederer, Lebeau, Rotter. Vezetőedző: Kevin Gaudet.
ALBA VOLÁN: Szuper (kapus) – Martens, Tokaji, Palkovics 1, Ocskay 1, Forsyth, Horváth A., Byström, Fekete, Martz (1), Kovács Cs. 1 (1), Ondrejcik, Jobb, Sofron, Nagy G., Benk, Hegyi. Vezetőedző: Ted Sator.
Kiállítások: 6 ill. 4 perc


Valljuk be, nem várt hálás feladat az Alba Volánra, hiszen az egyébként is nehéz helyzetben lévő együttes ezúttal a listavezető Vienna Capitals gárdájához utazott Bécsbe. Az osztrák fővárosban olyan kiváló játékosok vártak a kék-fehérekre, mint például Patrick Lebeau, aki idei szezonjában 37 pontot termelt egymaga, 16 gólja és 21 gólpassza önmagáért beszél, s ennyi találattal vezeti is a liga góllövőlistáját.

 

S akkor még nem beszéltünk a kapus Labbe teljesítményéről, aki 92.08 százalékos hatékonysággal védte meg idén kapuját a góltól, s ezzel az EBEL harmadik legjobb portása. Érdekes, hogy a második a Volán Hetényi Zoltánja, de a fiatal kapus Szuper mögött ült a kispadon ezen a találkozón.

 

Az összecsapás ötödik percében aztán Lebeau jelezte, miért ő a bajnokság legeredményesebb csatára, hiszen parádés találattal szerzett vezetést, de örülni nem sok ideje maradt, mert a fehérváriak egy percre sem adták fel: Kovács Csaba két és fél perccel később Martz átadását gólra váltotta, s ezzel alaposan meglepte Ted Sator alakulata a bécsieket.

 

Láttuk már, hogy a Volán – miután szigorúan megbüntette őket a fegyelmi bizottság – ezer fokon ég, s nem törődve a körülményekkel, fogcsikorgatva harcol. De arra talán kevesen számítottak, hogy az első helyezett Vienna Capitals otthonában még a vezetés megszerzéséhez is lesz ereje.

 

Márpedig így történt, a mérkőzés felénél jártak a felek, amikor az első fehérvári gól szerzője, Kovács Csaba – akit a napokban Prima Primissima díjjal jutalmaztak – gólpasszt adott Palkovicsnak, s a linziek elleni egyetlen gól szerzője most sem hibázott. A hazaiak azonban kiváló erőkből állnak, s az egyre jobban fáradó Volán nem tudta sokáig megtartani előnyét: öt perccel a harmad vége előtt Divis egyenlített.

 

Ez az eredmény még így is kiváló volt a vendégeknek, ám Riihijarvi a záró harmadot góllal kezdte, az átadást ki más, mint Lebeau adta, s máris a hazai csapat játszhatott nyugodtabban, magabiztosabban. Kilátástalannak tűnt, hogy a három sorral felálló Alba Volán az utolsó negyed órában annyira meglepje nagynevű ellenfelét, hogy az pontot, pontokat eredményezzen, de persze a fehérváriak ebben a szezonban varázsoltak már a jégen.

 

Úgy tűnt, hogy ezúttal az utolsó húsz percben nem tud meglepetést okozni Ted Sator csapata az éllovas otthonában, de két perc sem volt hátra a bajnoki összecsapásból, amikor Ocskay Gábor belőtte a vendégek harmadik gólját, s amire előzetesen senki sem fizetett volna akár egy eurót is, az bekövetkezett: biztosan pontosan tér haza Bécsből az Alba.

A hosszabbításban viszont nem lőttek gólt a csapatok, így a két pont sorsát büntetőkkel döntötték el a felek, amely során a Vienna nagy csatában, végül Bjornlie találatának köszönhetően győzött.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu